Taiteilijaseuran joululehdet

Tässä artikkelissa esiteltävät Taiteilijaseuran joululehdet julkaistiin vuosina 1894 – 1896. Lehtien kirjoittajat ja kuvittajat olivat Suomen eturivin taiteilijoita ja kirjailijoita, mm. Albert Edelfelt, Helene Scherfbeck, Sakari Topelius ja Juhani Aho.

Vuoden 1895 joululehdessä käydään keskustelua Suomen kansallisväreistä ja esitellään valtiosihteereitä kuvien kera. Suomen nuorimmat laulajattaret ja ”Suomen kansan kruunajaislahja Heidän Keisarillisille Majesteeteilleen” esitellään vuoden 1896 lehdessä.

Lehdet on kustantanut Kustannusosakeyhtiö Otava ja ne sisältyvät Tilgmann Oy:n arkistoon.

Lähde

Tilgmann Oy:n arkisto

Artikkelin kansikuva on vuoden 1894 lehdestä:

Louis Sparre ”Suksilla kirkolta”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *