Isäntä sanoi …

”… hän on kansanmies, originelli ja samalla sympaattinen. Hänen puhetapansa on tuoreen kansanomaista. Kun hän laukaisee jonkun jutun, tekee huomioitaan päivän tapahtumista tai filosofoi jostakin laajoille kansankerroksille läheisestä, helppotajuisesta aiheesta, niin hän joutuu väkisinkin suosituksi ja hänen saavuttamansa suosio lankeaa pakosta myös sen savukkeen osaksi, joka on hänen rakkain, erottamaton seuralaisensa.”

Näin on lausunut mainostoimisto Erva-Latvala Oy:n perustaja W.K. Latvala isännästä, joka esiintyi tupakkatehdas Strengbergin Saimaa-mainoksissa 1930-luvulla. Isäntä sai myös kansainvälistä huomiota. Mainonta kaupan purjeet -kirjan mukaan ranskalainen mainoslehti ”Vendre” julkaisi artikkelin Saimaan mainonnasta, kuuluisasta isännästä ja myöhemmin amerikkalainen Printer’s Ink käsitteli samaa aihetta artikkelissa ”Fun in Finnish: the Story of a cigarette”.

 

Isäntä sanoi …                                                  Klikkaa kuvia suuremmaksi

 

Isäntä ja Piki-Pekka

 

 

 

Lähteet:

Erva-Latvala Oy:n 25-vuotisjulkaisu: Mainonta – kaupan purjeet, 25 vuotta suomalaista mainontaa

Erva-Latvala Oy #553, #554

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *