Lasin valmistusta

Lasiesineiden valmistuksessa on useita työvaiheita ennen kuin tuote päätyy käyttäjälle. Työvaiheita ovat mm. esineiden suunnittelu, lasimassan sulatus, prässäys, hionta, koristelu, ja esineiden pakkaaminen.

Mäntyharjun Lasi Oy toimi vuosina 1968-1971. Ensimmäinen kristallimassan sulatus tapahtui 4.6.1968. Yhtiön tuotteita olivat puristamalla tai puhaltamalla valmistetut käyttö- ja koriste-esineet, mm. kulhot, lautaset, maljakot, sokerikot ja kermakot, kynttilänjalat, savukerasiat ja tuhkakupit. Sittemmin mallistoa lisättiin sitä mukaa kuin se taitelijoiden ja teknisen kehitystyön puolesta oli mahdollista.

Kaikki tässä arkikkelissa käytetyt kuvat ovat Mäntyharjun Lasi Oy:n arkistosta, vuosilta 1960-1970.

 

 

Lähteet:
Mäntyharjun Lasi Oy #1, #3, #4
Kuvat #11, #12

2 comments for “Lasin valmistusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *