ELKA 35 vuotta

Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkisto Elka täyttää toukokuussa 35 vuotta.

Elka aloitti toimintansa 2.5.1981 ja on Suomen ainoa yritysten ja elinkeinoelämän asiakirjallisen historian säilyttämiseen erikoistunut laitos. Elkan toiminnan tarkoituksena on turvata suomalaista elinkeinoelämää koskevan historiatiedon ja perinteen säilyminen.

Elkassa oleva aineisto on tarkoitettu eri tieteenalojen tutkijoiden sekä muiden tiedon tarvitsijoiden hyödynnettäväksi. Tätä tarkoitusta varten Elka kerää, käsittelee ja asettaa käyttöön yritysten, yksityisten henkilöiden, liittojen ja yhdistysten toiminnassa syntynyttä asiakirja-aineistoa. Asiakirja-käsite sisältää myös piirustukset, kartat, valokuvat sekä erilaiset ääni- ja kuvatallenteet.

Arkiston uumenissa on asiakirjatietoa vuodesta 1541 alkaen aina nykypäivään saakka. Aineistot ovat ajallisesti ja valtakunnallisesti kattavia ja monipuolisia ja niitä voidaan hyödyntää mitä erilaisimpiin tiedontarpeisiin, kuten opinnäytetöihin, historiankirjoitukseen ja sukututkimukseen. Elkan aineistoja on hyödynnetty myös esimerkiksi omistusoikeuksien osoittamisessa, työsuhteiden selvittämisessä, tv-dokumenttien suunnittelussa ja vanhojen rakennusten kunnostamisessa.

Elka juhlistaa 35-vuotista taivaltaan valokuvanäyttelyllä, jolla esitellään itse arkistoa ja sen toimintaa sekä arkistoaineistoja.

 

Elkan rakennuksen historiaa

Työtä ja tekijöitä

Aineistoja

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *