Ekologinen muoti

Anne Linnonmaa tunnetaan erityisesti hänen omasta neulemallistostaan, joka lanseerattiin vuonna 1991. Anne Linnonmaa Ecological Fashion -neulemalliston liikeideana oli tinkimätön ekologinen laatu yhdistettynä designiin. Linnonmaa on ekologisen designin pioneeri Suomessa ja ensimmäisten joukossa myös maailmanlaajuisesti.

Neulemalliston valmistuksessa käytettiin vain biologisesti viljeltyä, orgaanista puuvillaa Perusta sekä muita ekologisia materiaaleja. Aluksi toiminta tapahtui alihankintana, mutta vuonna 1999 Linnonmaa osti mikkeliläisen alihankkijansa, minkä jälkeen neuleiden valmistus jatkui omassa tehtaassa. Vuonna 2007 Linnonmaa myi tuotemerkkinsä Virke Oy:lle, mutta osti sen takaisin vuonna 2012 Virke Oy:n konkurssin jälkeen.  

Kuvat: Anne Linnonmaan arkisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *