Nostalgiset joulukalenterit

Tilgmannin arkiston aarreaitasta löytyy hienoja vanhoja joulukalentereita. Valitettavasti hienoimmat kimaltavat hopeahileet eivät pääse digitoituna oikeuksiinsa.

Joulukalenteri, jota myös adventtikalenteriksikin kutsutaan, on saanut alkunsa Saksassa 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa. Luterilaista alkuperää oleva kalenteri oli tarkoitettu joulunodotukseen ensimmäisestä adventista lähtien. Pahviluukkujen takana oli yleensä raamattuaiheisia kuvia. Nykyiset joulukalenterit alkavat useimmiten joulukuun ensimmäisestä päivästä ja kuvat voivat olla monenlaisia jouluaiheita. Nykyään joulukalenterit voivat sisältää myös esim. makeisia, suklaata tai erilaisia pieniä yllätyslahjoja.

Kalentereista ei valitettavasti löytynyt julkaisuvuosia.

Lähteet

Tilgmann Oy:n arkisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *