Caru-muurahainen

Erilainen muurahaistyttö Caru seikkaili samannimisessä tv-sarjassa, jota esitettiin TV1:n lastenohjelmissa ensimmäisen kerran vuosina 1980—1981. Kymmenosaisessa piirrossarjassa reipas ja utelias Caru lähtee tutustumaan ympäröivään maailmaan, joka ei valitettavasti ole vain kaunis ja ystävällinen paikka. Tarinan on kirjoittanut Kristiina Taivalvuo ja piirroskuvitus on Auvo Taivalvuon käsialaa. Taivalvuon taitavissa kuvituksissa tausta jää usein epätarkaksi, mikä synnyttää kolmiulotteista vaikutelmaa. Televisiosarjaan tehtyjä piirroksia on käytetty myös Arabian koristelautassarjan kuvituksena. Tv-sarjan lisäksi Caru on seikkaillut myös Lasten Keskuksen julkaisemissa kuvakirjoissa.

Kuvat: Auvo Taivalvuon arkisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *