Suomalainen muoto 100 vuotta

On aika juhlistaa satavuotiaan Suomen menestyksekästä muotoiluhistoriaa. Suomalaisen muotoilun kultakausi ajoittuu 1950 – 1960 -luvuille, jolloin sellaiset suuret muotoilijat, kuten Tapio Wirkkala, Kaj Franck ja Alvar Aalto, tunnettiin myös Suomen rajojen ulkopuolella. Suomalaisen muotoilun kenttään on kuitenkin vuosien saatossa mahtunut lukuisia muitakin menestystarinoita. Tähän on koottu kaikille tuttujen suomalaisen muotoilun klassikoiden lisäksi myös suurelle yleisölle tuntemattomampia tuotteita.

Klikkaa kuvia suuremmaksi.

 

 

Lähteet:

Fiskars Oy, Billnäsin tehdas, A. Ahlström Oy, Karhulan tehtaat, Yleisradio Oy, Erva-Latvala Oy, Hackman Oy, Esa Ojalan arkisto, Rosenlew Oy, Tuko Oy, Kemianteollisuus ry, Kari Asikaisen arkisto, Pentti Leskisen arkisto, Ulla-Kirsti Junttilan arkisto, Juhani Salovaaran arkisto, Ergoplan Oy, ED-Design Oy, Timo Saarnion arkisto, Linja Design Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *