Olympiastadion mainoksissa

Helsingin Olympiastadion valmistui vuonna 1938 vuoden 1940 olympialaisia varten. 

Jo vuonna 1927 oli perustettu Stadion-säätiö, jonka tarkoituksena oli saada Helsinkiin urheilustadion, joka voisi toimia kesäolympialaisten areenana.  Perustajina olivat Helsingin kaupunki ja useat liikuntajärjestöt.

Stadionin rakentamiseen kerättiin varoja Suomen kansalta ja suomalaisilta yrityksiltä. Yritykset saivat valmistaa Stadion-tuotteita, lunastamalla Stadion-merkin käyttöoikeuden.

Attila-mainos 1920-luvun lopulta                   Paristomainos 1930-luvun alusta

 

Kisat jouduttiin kuitenkin perumaan toisen maailman sodan vuoksi ja olympialaiset pidettiin Helsingissä vuonna 1952. Valmistumisestaan lähtien Olympiastadion ja sen helposti tunnistettava maamerkki, torni, näkyi eri alojen mainoksissa. Stadionin tornin kuvalla mainostettiin Olympia-arpajaisten lisäksi mm. leipää, vaatteita, Yleisradiota, juotavaa ja pankkisiirtotiliä. 

Klikkaa kuvia nähdäksesi ne kokonaan.

 

Lähteet:

Mainostoimisto Erva-Latvala

Sinebrychoff Oy, Porin Oluttehdas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *