Rolls Royceja ja talonpoikaisautoja

Kutter Oy oli suomalainen aluksi Helsingin Vallilassa ja myöhemmin Espoon Kivenlahdessa toiminut linja-autokorien valmistaja. Yhtiön perustivat vuonna 1929 Harald Kutter, Ernst Kutter ja Lars Sarlin. Aluksi yhtiön nimi oli Autorakenne Oy, vuonna 1933 nimeksi tuli Autokorirakenne Oy ja vuonna 1979 nimeksi vaihdettiin Kutter OyKutter Oy:n autokoritehtaan tuotanto päättyi vuonna 1988.

Kutter Oy:n arkistossa Elkassa on talletettuna yllättävän monenlaisten autojen piirustuksia. Monennäköisten ja -väristen linja-autojen lisäksi tuotannossa on ollut paloautoja, sairas- ja ruumisautoja, jopa kilpa-autojakin. Nykyään ”sekajuna” tai ”talonpoikaisauto” kuulostavat jo vähän erikoisilta.

Piirustuksissa on monia tuttuja merkkejä kuten Rolls Royceja, Chryslereita, Studebakereita, Volvoja ja tietysti Sisuja.

Alla olevaan galleriaan on poimittu vain muutamia esimerkkejä 1930 – 1940- luvuilta. Lisää piirustuksia löytyy Elkan tietokannasta www.elka.fi.

Lähteet:

Kutter Oy:n arkisto, piirustukset #162- #165

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *