Hyvä on hiihtäjän hiihdellä…

img116000347-000577-007Hiihtokilpailut ovat olleet suosittuja talvitapahtumia eri tehtailla. Kilpailuja järjestettiin erikseen työntekijöille, virkailijoille ja työnjohtajille, työntekijöiden perheille ja lapsille. Saman yhtiön eri osastot tai tehtaat kilpailivat keskenään puulaakihengessä. Kiertopalkinnoista kilpailtiin ihan tosissaan ja välillä otettiin vähän rennommin. Hiihdettiinpä Hietasen sahalla 1930-luvulla ”Ukko- ja poikamieshiihtojakin”. 

 

Tähän artikkeliin on koottu otoksia eri tehtaiden kilpailuista, sekä aikuisten että lasten. Kuvien myötä voi ihastella eri aikojen hiihtovälineitä ja -pukeutumista aikana ennen pitopohjasuksia ja ”älyvaatteita”. 

 

 

Lähteet:

Kansikuva: Enso-Gutzeit-Tornator -lehti 1-2/1933 

Kuvat: lähde mainittu kuvatekstissä

Mainokset: Mainostoimisto Erva-Latvala Oy

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *