Julisteet – Posters

Esillä on viiden suomalaisen kansainvälisesti palkitun huippugraafikon julisteita. Jos haluat nähdä lisää näitä graafisen suunnittelun mestareiden töitä, tutustu Designarkiston Design is thinking -verkkonäyttelyyn.

 

Hyvä juliste on tiiviste, joka näyttää ensiksi helpolta, sillä sen pitää pysäyttää. Mutta siinä ei ole kaikki. Ensimmäistä ’ahaata’ seuraa toivottavasti ’haha’ sekä myöhemmin myös ’ahhh’.– Pekka Loiri

”Julistesuunnittelu on graafisen suunnittelun paraatilaji. Julisteella voi vaikuttaa, toteuttaa taiteellisia intohimoja, osallistua kansainvälisiin näyttelyihin ja päästä suuren yleisön tietoisuuteen.” Esa Ojala

”Hyvä juliste arvostaa katsojan ymmärrystä ja tarjoaa hänelle visuaalisen elämyksen.” Kari Piippo

”Mainonnan suunnittelijan ja graafisen muotoilijan tärkein tehtävä on aikaansaada haluttu vaikutus, synnyttää reagoivuutta ja liikuttaa. Parhaimmillaan olemme muutoksen muotoilijoita.”  – Pentti Pilve

”Julisteet opettivat minulle viestinnän ydinasioita: asian kiteyttämistä, aiheen dramatisointia ja vaikuttavien kuvien ja kuvapintojen tekemistä. Näitä taitoja olen aina suunnittelijana tarvinnut.” – Erkki Ruuhinen

Lähteet: Design is thinking -verkkonäyttely

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *