Salora-televisiot

Salora on tärkeä osa suomalaista teollisuushistoriaa. Pienessä salolaisessa radiopajassa toimintansa aloittaneesta Salorasta kasvoi merkittävä työllistäjä ja Euroopan johtava väritelevisioiden, satelliittivastaanottimien, monitorien ja komponenttien valmistaja.

Salora valmisti erilaisia elektroniikkalaitteita, mutta 1960-luvun kuluessa televisioiden valmistuksesta muodostui Saloran keskeisin toimiala, jolloin ryhdyttiin määrätietoisesti panostamaan televisioiden kehitystyöhön.

1970-luku merkitsi televisioiden muotoilun murrosta, kun ulkoasun toteuttaminen vakiintui alan ammattilaisten käsiin. Vielä 1960-luvun lopulle asti Salorassa televisioiden ulkoasu määräytyi laitteen koneiston jälkeen toissijaisena asiana, ja varhaisin muotoilu oli perustunut mekaniikkasuunnittelijoiden sivutöinään piirtämiin rakenneratkaisuihin. 1970-luvulla Saloran palvelukseen otettiin teolliseen muotoiluun suuntautuneita muotoilijoita ja vuonna 1979 Saloran organisaatiouudistuksen yhteydessä muodostettiin tutkimusosaston yhteyteen erillinen muotoilujaos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *