Exel Oy:n suksisauvat

Exel Oy aloitti maastohiihtosauvojen valmistuksen vuonna 1973. Tuolloin yritys kokosi ryhmän kehittämään tuotteita komposiittirakenteisesta muovilasikuituputkesta.

Exel Oy:n valmistamat suksisauvat ovat erinomainen esimerkki monialaisen ryhmän työpanoksesta, jossa Exelin kehittämä sauvaputkien valmistusmenetelmä, laadunvalvonta sekä tuotteeseen ja sen käyttöominaisuuksiin liittyvät yksityiskohdat yhdessä luovat menestyksekkään tuotteen.

Korkealaatuisen sauvaputken lisäksi tärkeä tekijä Exelin menestyksessä oli sauvan muiden osien tehokas tuotekehittely. Muotoilulla oli merkittävä osuus sauvojen suosiossa. Exelin tuotekehitysryhmässä työskenteli viidentoista vuoden ajan teollinen muotoilija Pentti Leskinen, jonka arkistosta oheiset kuvat ovat.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *