Kari-tuolit

Kari-tuoli on kalustanut Suomen julkisia tiloja yli neljänkymmenen vuoden ajan ja se onkin saavuttanut klassikon arvostetun aseman. Kari-sarjan ensimmäinen tuoli, Kari 1, valmistui vuonna 1969. Tuoleja valmistettiin aluksi Korhosen huonekalutehtaalla Alvar Aallon tuotteiden rinnalla.

Kun ensimmäinen Kari-tuoli tuli tuotantoon, ei vielä ollut ajatusta kokonaisesta kalustesarjasta. Myönteinen palaute kannusti tekijöitä jatkamaan, ja vuosien myötä Kari-sarja kasvoi yhdeksi Suomen laajimmista julkisten tilojen yhtenäisistä kalustemallistoista. Kari Asikaisen suunnittelufilosofiana on pyrkimys yksinkertaisiin ja ajan hammasta kestäviin muotoihin, jotka sopivat niin vanhaan kuin uuteenkin arkkitehtuuriin.

Tutustu Kari Asikaisen arkistoon täältä.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *