Tervetuloa Muotoilun menestystarinoita -verkkonäyttelyyn

Ympärillämme olevista esineistä jokainen on muotoiltu. Muotoilu tarkoittaa paljon muutakin muin esineen muotoa: se on ergonomiaa, käytettävyyttä, toimivuutta, kustannuksia, estetiikkaa.

Onnistunut muotoilu on olennainen osa monien tuotteiden menestystä, ja sillä on tärkeä tehtävä kilpailukyvyn rakentajana. Menestyksellisen tuotteen taustalta löytyy usein vaativa ja pitkäjänteinen tuotekehitysprosessi, joka on vaatinut useiden eri alojen asiantuntijoiden työpanoksen. Muotoilijan rooli tuotteen kehittämisessä on koota yhteen keskenään joskus jopa ristiriidassa olevat taloudelliset, tekniset ja toiminnalliset vaatimukset. Usein tämä muotoilijoiden tekemä työ jää pimentoon suurelta yleisöltä, sillä näemme vain valmiin lopputuotteen. Tästä ajatuksesta syntyi idea tähän Muotoilun menestystarinoita -verkkonäyttelyyn, jossa esitellään kaikille suomalaisille tuttuja tuotteita ja kerrotaan myös niiden taustalta löytyvästä muotoiluprosessista ja muotoilijoista.

Verkkonäyttely on koostettu suomalaisen teollisen muotoilun arkiston Designarkiston ja Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkiston aineistojen pohjalta.

Näyttelyt