Finnish Industrial Design Archives

Finnish Industrial Design Archives (FIDA) on Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkiston yhteydessä toimiva teollisen muotoilun arkisto. Vuonna 2010 aloittaneen FIDAn tavoitteena on dokumentoida ja edistää teollisen ja käyttäjälähtöisen muotoilun tutkimusta. Sen esikuva ja yhteistyökumppani on Designarkivet Tukholmassa.

FIDA vastaanottaa teolliseen muotoiluun liittyviä dokumentteja muotoilijoilta, suunnittelutoimistoilta ja yrityksiltä. Aineistot voivat olla esimerkiksi sopimus- ja projektiasiakirjoja, neuvottelumuistioita, esitteitä, piirustuksia, kuvia, malleja, prototyyppejä ja valmiita tuotteita.

FIDA järjestää ja luetteloi aineistot sekä säilyttää ne pysyvästi arkistokelpoisissa säilytysvälineissä ja –tiloissa. FIDA hoitaa myös teollisen muotoilun dokumentteihin liittyvän tietopalvelun. Tutkijasali- ja kaukolainaustoiminnan toiminnan lisäksi FIDAn kotisivuilla kerrotaan teollisesta muotoilusta, muotoilijoista sekä esitetään aineistoja digitaalisessa muodossa esimerkiksi verkkonäyttelyissä.

S_11416_000002.jpg