Designarkiston syyskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkiston kotisivuilla voi nyt tutustua muotoilutoimisto Bestform Oy:hyn ja sen perustajan, teollisen muotoilijan Markku Lehtisen uraan ja keskeisimpiin töihin.

Lähes 130 mikkeliläistä koululaista ja opiskelijaa vieraili Designarkiston pelihahmotyöpajoissa, jotka pidettiin Elkan tiloissa 19. - 20.9.2019.

Designarkiston maaliskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Elkan aulatilassa on avautunut Designarkiston Pienoismallit ja protot -näyttely. Tervetuloa tutustumaan!

Aikakoneessa voi tutustua teollisen muotoilijan Ulla-Kirsti Junttilan uraan kaupunkiympäristön suunnittelun parissa.

Sisustusarkkitehti, huonekalusuunnittelija Ahti Taskinen on luovuttanut Designarkistoon suunnittelemiaan huonekaluja. Ahti Taskinen on suunnitellut huonekaluja muun muassa Askolle, Iskulle, Myrskylä Oy:lle ja Niemen tehtaille.

Elkan aulassa on avautunut Ulla-Kirsti Junttila – Kädenjälki kadunkalusteissa -näyttely, joka on läpileikkaus Junttilan muotoilijan urasta. Näyttely on avoinna yleisölle maaliskuun loppuun saakka Elkan aukioloaikoina arkisin klo 8.00 – 16.00.

Designarkistoon on luovutettu huonekalutehdas Muurame Oy:n aineistoja. Suomalaisten koteja yli 90 vuotta kalustanut Muurame tunnetaan erityisesti Pirkko Stenrosin suunnittelemista huonekaluista.

Designarkisto kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille oikein hyvää joulua ja onnekasta uutta vuotta 2018!

Designarkisto järjestää mikkeliläisille koululaisille pelihahmosuunnittelun työpajoja 19. – 20.9.2019. Työpajat on nyt varattu täyteen. Ilmoittautumisia otetaan vielä peruutuspaikoille.

Designarkiston joulukuun uutiskirje on ilmestynyt.

Aikakoneessa voi käydä ihailemassa muotisuunnittelija Kirsti Maunulan vaatesuunnitelmia.

Aikakoneessa juhlistetaan satavuotiaan Suomen menestyksekästä muotoiluhistoriaa.

Designarkiston uudistunut kesäkuun uutiskirje on nyt ilmestynyt. Muista, että tilaamalla uutiskirjeen suoraan sähköpostiisi pysyt ajan tasalla Designarkiston ajankohtaisista asioista.

Ainutlaatuinen yhteisnäyttely on koonnut suomalaisen graafisen suunnittelun kansainvälisesti menestyneiden huippunimien suunnittelutyöt yhteen.

Designarkisto on saanut uutta mielenkiintoista aineistoa, kun suomalaisen mainosmaailman moniosaaja, mainonnan suunnittelija, graafinen muotoilija ja brand designer Pentti Pilve luovutti aineistojaan Designarkistoon.

Elkan Aikakoneessa pääsee nyt katsomaan tulevaisuuteen ja siisrtymään sata vuotta eteenpäin.

Designarkisto järjestää mikkeliläisille koululaisille pelihahmosuunnittelutyöpajoja syyskuussa 2019 osana Mikkeli Art & Design Weekendiä.

Sisustusarkkitehti Peter von Knorringin uraan voi nyt tutustua Designarkiston sivuilla.

Teolliset muotoilijat Heikki Kiiski ja Jorma Pitkonen suunnittelivat vuonna 1970 Taideteollisen oppilaitoksen lopputyönään katastrofiauton. Katastrofiautoa oli tarkoitus käyttää kaikkein vaativimmissa onnettomuustilanteissa.

Designarkiston muotoilukasvatustyöpajoissa vieraili Mikkeli Art & Design Weekin aikana kaiken kaikkiaan lähes kaksisataa koululaista ja opiskelijaa.

Elkan aulassa on avautunut kesänäyttely.

Designarkiston syyskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Elkan ja Designarkiston vuoden 2018 toimintakertomus on valmistunut.

Designarkistoon on saapunut alkusyksyn aikana täydennystä. Teolliset muotoilijat Jukka Vaajakallio ja Ulla-Kirsti Junttila ovat luovuttaneet uusia aineistoja, ja myös graafinen suunnittelija Kari Piippo on täydentänyt arkistoaan näyttelyaineistoilla.

Designarkistoon on luovutettu lisää muotitaitelija Kirsti Maunulan suunnittelemia vaatteita.

Elkan aulassa on avautunut Suomalainen muoto 100 vuotta -näyttely, joka juhlistaa satavuotiaan Suomen menestyksekästä muotoiluhistoriaa.

Aikakoneessa nyt Eero Miettisen Sisu kuorma-autoluonnoksia.

Designarkiston syyskuun muotoilukasvatustyöpajat ovat saaneet jälleen innostuneen vastaanoton. Kaikki työpajat on nyt varattu, mutta ilmoitautumisia peruutuspaikoille otetaan vielä vastaan.

Designarkiston uudessa esitteessä kerrotaan aineistojen luovuttamisesta Designarkistoon.

Designarkistosta löytyy myös paljon lapsille suunniteltuja tuotteita. Niitä on nyt esillä Elkan Aikakoneessa.

Esa Ojala on monipuolinen suunnittelija, joka tunnetaan erityisesti yritysgraafikkona ja julistesuunnittelijana.

Designarkisto tarjoaa jo neljättä kertaa muotoilukasvatuksen työpajoja mikkeliläisille koululaisille ja opiskelijoille osana Mikkeli Art & Design Weekiä. Oppilaat ja heidän opettajansa kutsutaan muotoilija Elisa Savolaisen johdolla tutustumaan Designarkiston muotoiluaineistoihin ja kokeilemaan muotoilijoiden työmenetelmiä.

Designarkiston maaliskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkiston kesäkuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkistossa avoinna olleeseen muotoilualan korkeakouluharjoittelijan tehtävään on valittu palvelumuotoilijaopiskelija (YAMK) Sari Sihvo.

Palkittu graafinen muotoilija Pekka Loiri on luovuttanut julisteitaan Designarkistolle.

Designarkistossa on haettavissa 3 – 4 kuukauden mittainen määräaikainen korkeakouluharjoittelijan työsuhde. Harjoittelijaksi haetaan ensisijaisesti muotoilualan yliopisto- tai ammattikorkeakouluopiskelijaa.

Elkassa on avoimet ovet perjantaina 9.6.2017 klo 9.00 - 15.00.

Elkan aulassa on esillä muotitaitelija, pukusuunnittelija Kirsti Maunulan suunnittelutöitä esittelevä näyttely. Näyttely on avoinna huhtikuun loppuun saakka Elkan aukioloaikoina arkisin klo 8.00 - 16.00.

Graafinen suunnittelija Esa Ojala luovutti viime viikolla aineistojaan Designarkistoon. Ojala on työskennellyt hyvin laaja-alaisesti yritys-, tuote-, julkaisu-, juliste- sekä näyttelygrafiikan alueilla vastuullisena suunnittelijana ja suunnittelujohtajana.

Designarkisto kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille hyvää joulua ja onnellista vuotta 2019!

Aikakoneessa voi nyt käydä katsomassa ihania lasiesineiden piirustuksia 1920 - 1930 -luvuilta.

Designarkiston joulukuun uutiskirje on ilmestynyt.

Elka ja Designarkisto ovat mukana järjestämässä mikkeliläisille toisen asteen opiskelijoille suunnattua projektiviikkoa 3. - 7. huhtikuuta. Viikon aikana arkistossa vierailee yhteensä lähes sata opiskelijaa, jotka pääsevät tutustumaan mm. Designarkiston aineistoihin ja muotoilijan työhön.

Käy lukemassa Designarkiston uusi mielenkiintoinen muotoilutarina. Tarina kertoo teollisen muotoilun opiskelijoiden Touko Korhosen ja Simo Puintilan osallistumisesta Habitare-huonekalusuunnittelukilpailuun vuonna 1999.

Uusi Elkan Eemeli-verkkolehti on ilmestynyt. Lehden teemana on sotateollisuus.

Aikakoneessa voi nyt ihailla viiden palkitun graafikon julisteita.

Lahden MM-kisahuuman innoittamana Aikakoneessa nostetaan esiin todellinen hiihtolatujen suomalainen menestystarina.

Elkassa vietetään jälleen perinteistä Arkistojen päivää lauantaina 10.11.2018 klo 10 - 14. Ohjelmassa on mm. luentoja Graanin alueen historiasta, arkistokierroksia, erilaisia työpajoja sekä kahvia ja pullaa. Lämpimästi tervetuloa!

Designarkisto sai viime viikolla täydennystä, kun muotitaiteilija Kirsti Maunulan aineistot luovutettiin arkistoon.

Designarkiston syyskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Elkan aulassa on nyt avautunut näyttely, joka on läpileikkaus huonekalusuunnittelija Timo Saarnion urasta.

Designarkiston Design is thinking -verkkonäyttely on täydentynyt kahdella kansainvälisesti menestyneellä graafisen suunnittelun huippunimellä. Pekka Loirin, Kari Piipon ja Erkki Ruuhisen lisäksi näyttelyssä on nyt esillä myös Esa Ojalan ja Pentti Pilveen suunnittelutöitä.

Palkitun huonekalusuunnittelijan Timo Saarnion menestyksekkääseen uraan voi nyt tutustua Designarkiston sivuilla.

Designarkistossa vietetään muotoilukasvatusviikkoa ja arkistossa vierailee tämän viikona aikana lähes parisataa koululaista tutustumassa eri muotoilualoihin.

Aikakoneesta löytyy nyt muotoilutoimisto Ergonomiadesign Oy:n 1970-luvulla suunnittelemien pannujen ja kattiloiden piirustuksia.

Designarkisto on vastaanottanut aineistoja Yrjö Wegeliukselta, Heikki Heimalalta sekä Simo Puintilalta ja Touko Korhoselta.

Designarkisto toivottaa kaikille oikein hyvää joulua ja onnekasta vuotta 2017! Designarkiston ja Elkan asiakaspalvelu sekä tutkijasali palvelevat normaaliin tapaan myös joulun ja uuden vuoden välisinä arkipäivinä klo 8–16. Tervetuloa siis myös silloin tutkimaan muotoiluaineistoja.

Elkan aulatilassa on avautunut Palkitut mainokset -näyttely, joka esittelee Vuoden Huiput -kilpailussa palkittuja mainoksia 1980-luvulta tähän päivään.

Designarkiston kotisivujen Muotoilutarinat-osiossa muotoilijat pääsevät itse kertomaan tarinoita suunnittelemiensa tuotteiden taustalta. Nyt siellä on jälleen uutta ja mielenkiintoista luettavaa, kun teollinen muotoilija Ulla-Kirsti Junttila kertoo mm. kaupunkiympäristön suunnittelusta.

Designarkisto järjestää syyskuussa mikkeliläisille koululaisille jo perinteeksi muodostuneen muotoilukasvatusviikon, joka toteutetaan tänä vuonna muotoilusuunnistuksena. Kaikki työpajat on nyt varattu täyteen, mutta ilmoittautumisia otetaan vielä peruutuspaikoille.

Designarkiston jokavuotinen joulukalenteri on jälleen Facebookissa. Tänä vuonna kalenterin luukuista paljastuu joululahjaideoita.

Muotitaiteilija ja pukusuunnittelija Kirsti Maunulan arkisto sai täydennystä.

Aikakoneesta löytyy nyt Pentti Leskisen suunnittelmia ja valmistamia hopeakoruja.

Designarkiston kesäkuun uutiskirje on ilmestynyt.

Arkistojen päivänä Designarkiston osastolla esitellään kantaaottavia julisteita ja koetaan tuolimaniaa.

Aikakoneessa voi nyt katsella Kirsti Maunulan suunnittelemia teatteripukuja.

Designarkiston kokoelma on täydentynyt sisustusarkkitehti Peter von Knorrigin arkistolla.

Elka on suljettuna perjantaina 8.6.2018 henkilökunnan virkistyspäivän vuoksi.
Perinteistä Arkistojen päivää vietetään Elkassa lauantaina 12.11.2016 klo 10 - 15. Ohjelmassa asiakirjanäyttely, videoesityksiä, kahvi- ja pullatarjoilu, jne.

Tutustu muotitaiteilija ja pukusuunnittelija Kirsti Maunulan uraan Designarkiston sivuilla.

Muotoilukasvatuspaketti on päivitetty ja julkaistu.

Designarkistoon tuli tällä viikolla täydennystä, kun turkulaisen teollisen muotoilijan Kai Salon aineistot luovutettiin arkistoon.

Designarkisto on vastaanottanut kevään ja kesän aikana uusia arkistoja.

Mikkelin Kalevankankaan koulun seitsemäsluokkalaisten kuvataiteen ryhmä testasi historian ensimmäistä Designarkiston muotoilusuunnistusta.

Uudet verkkosivumme ovat nyt julkaistu. Tervetuloa tutustumaan Designarkistoon! 

Kalustesuunnittelija Timo Saarnio on luovuttanut lisää suunnittelemiaan tuoleja Designarkistoon.