Elkassa vietetään Arkistojen päivää lauantaina 7.11.2020. Ovet ovat avoinna klo 10–13. Teemana on tänä vuonna Designarkisto 10 vuotta. Tervetuloa!

Käy lukemassa Designarkiston uusi mielenkiintoinen muotoilutarina. Tarina kertoo teollisen muotoilun opiskelijoiden Touko Korhosen ja Simo Puintilan osallistumisesta Habitare-huonekalusuunnittelukilpailuun vuonna 1999.

Designarkiston syyskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Aikakoneessa voi nyt ihailla viiden palkitun graafikon julisteita.

Mikkelin koulujen etäopetusjakson takia siirretyt Designarkiston muotoilukasvatustyöpajat järjestetään lokakuun aikana.

Elkassa vietetään jälleen perinteistä Arkistojen päivää lauantaina 10.11.2018 klo 10 - 14. Ohjelmassa on mm. luentoja Graanin alueen historiasta, arkistokierroksia, erilaisia työpajoja sekä kahvia ja pullaa. Lämpimästi tervetuloa!

Designarkiston 10-vuotisjuhlanäyttely, Designarkiston monet muodot, on avoinna Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkistossa arkisin klo 8.00 - 16.00.

Designarkiston syyskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkisto järjestää perjantaina 18.9. klo 12–14 kaikille avoimen tuotemuotoilun työpajan osana Mikkeli Art & Design Weekendiä. Työpaja soveltuu kaikenikäisille, eikä vaadi aikaisempaa kokemusta muotoilusta. Ilmoittaudu mukaan viimeistään keskiviikkona 16.9.

Designarkiston Design is thinking -verkkonäyttely on täydentynyt kahdella kansainvälisesti menestyneellä graafisen suunnittelun huippunimellä. Pekka Loirin, Kari Piipon ja Erkki Ruuhisen lisäksi näyttelyssä on nyt esillä myös Esa Ojalan ja Pentti Pilveen suunnittelutöitä.

Ennakkoilmoittautuminen Designarkiston syyskuisiin muotoilukasvatustyöpajoihin on nyt päättynyt.

Designarkistossa vietetään muotoilukasvatusviikkoa ja arkistossa vierailee tämän viikona aikana lähes parisataa koululaista tutustumassa eri muotoilualoihin.

Graafinen suunnittelija Viktor Kaltala on luovuttanut Designarkistolle aineistojaan.

Designarkisto on vastaanottanut aineistoja Yrjö Wegeliukselta, Heikki Heimalalta sekä Simo Puintilalta ja Touko Korhoselta.

Sisustusarkkitehti, huonekalusuunnittelija Simo Heikkilä on lahjoittanut Designarkistoon suunnittelemiaan huonekaluja.

Elkan aulatilassa on avautunut Palkitut mainokset -näyttely, joka esittelee Vuoden Huiput -kilpailussa palkittuja mainoksia 1980-luvulta tähän päivään.

Designarkiston ja Elkan asiakaspalvelu on auki koko kesän ajan. Heinäkuussa on käytössä supistettu aukioloaika klo 9 - 15. Myöskään iltapäivystystä ei järjestetä heinäkuussa.

Designarkisto järjestää syyskuussa mikkeliläisille koululaisille jo perinteeksi muodostuneen muotoilukasvatusviikon, joka toteutetaan tänä vuonna muotoilusuunnistuksena. Kaikki työpajat on nyt varattu täyteen, mutta ilmoittautumisia otetaan vielä peruutuspaikoille.

Designarkiston kesäkuun uutiskirje on ilmestynyt.

Muotitaiteilija ja pukusuunnittelija Kirsti Maunulan arkisto sai täydennystä.

Elkan ja Designarkiston tutkijasali avautuu rajoitetusti torstaista 14.5.2020 alkaen. Käynnistä on kuitenkin aina ilmoitettava etukäteen, jotta palvelu voidaan toteuttaa turvallisesti ja nykyisten kokoontumisrajoitusten mukaisesti.

Designarkiston kesäkuun uutiskirje on ilmestynyt.

Auvo Taivalvuon luoma satuhahmo, erilainen muurahaistyöttö Caru, seikkailee Aikakoneessa.

Aikakoneessa voi nyt katsella Kirsti Maunulan suunnittelemia teatteripukuja.

Elkan ja Designarkiston fyysiset asiakaspalvelut ovat Suomen hallituksen suosituksesta kiinni 13.5.2020 saakka. Siihen asti kaikki asiakaspalvelut pyritään hoitamaan digitaalisesti. Kysy lisätietoa asiakaspalvelusta 044 321 3420 tai e-posti(at)elka.fi.

Elka on suljettuna perjantaina 8.6.2018 henkilökunnan virkistyspäivän vuoksi.
Designarkiston kotisivuilta löytyviä muotoilutehtäviä voi hyödyntää myös muotoilun etäopetuksessa. Muotoilutehtävät tutustuttavat oppilaat muotoilijoiden työhön, muotoilun alalla käytettyihin työkaluihin ja suunnitteluprosessiin.

Tutustu muotitaiteilija ja pukusuunnittelija Kirsti Maunulan uraan Designarkiston sivuilla.

Designarkiston maaliskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkistoon tuli tällä viikolla täydennystä, kun turkulaisen teollisen muotoilijan Kai Salon aineistot luovutettiin arkistoon.

Sisustusarkkitehti, huonekalusuunnittelija Simo Heikkilä on luovuttanut Designarkistoon piirustuksiaan sekä lehtileikekokoelman.

Mikkelin Kalevankankaan koulun seitsemäsluokkalaisten kuvataiteen ryhmä testasi historian ensimmäistä Designarkiston muotoilusuunnistusta.

Elkan ja Designarkiston fyysiset asiakaspalvelut ovat Suomen hallituksen suosituksesta kiinni 13.4. saakka. Siihen saakka kaikki asiakaspalvelut pyritään hoitamaan digitaalisesti. Kysy lisätietoa asiakaspalvelusta 044 321 3420 tai e-posti(at)elka.fi.

Kalustesuunnittelija Timo Saarnio on luovuttanut lisää suunnittelemiaan tuoleja Designarkistoon.

Muotoilutarinoihin on lisätty Ahti Taskisen suunnitteleman Easy-vuodetuolin tarina.

Designarkiston kotisivuilla voi nyt tutustua muotoilutoimisto Bestform Oy:hyn ja sen perustajan, teollisen muotoilijan Markku Lehtisen uraan ja keskeisimpiin töihin.

Korumuotoilija Inni Pärnänen on luovuttanut Designarkistoon mm. hänen töihinsä liittyviä lehtiartikkeleita ja näyttelymateriaalia.

Designarkiston maaliskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Muotoilutarinoihin on nyt lisätty teollisen muotoilijan Kai Salon tarinoita.

Aikakoneessa voi tutustua teollisen muotoilijan Ulla-Kirsti Junttilan uraan kaupunkiympäristön suunnittelun parissa.

Designarkisto järjesti syyskuussa 2019 pelihahmotyöpajoja mikkeliläisille koululaisille ja opiskelijoille. Nyt näitä koululaisten työpajoissa luomia hahmoja voi tulla ihailemaan Elkan aulassa avautuneeseen näyttelyyn arkisin klo 8.00 – 16.00.

Elkan aulassa on avautunut Ulla-Kirsti Junttila – Kädenjälki kadunkalusteissa -näyttely, joka on läpileikkaus Junttilan muotoilijan urasta. Näyttely on avoinna yleisölle maaliskuun loppuun saakka Elkan aukioloaikoina arkisin klo 8.00 – 16.00.

Designarkisto kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille rauhallista joulua ja onnekasta vuotta 2020! Designarkiston ja Elkan asiakaspalvelu on suljettu viikolla 52 eli 23. - 27.12. Viikosta 1 alkaen palvelemme jälleen normaaliin tapaan arkipäivisin klo 8–16.

Designarkisto kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille oikein hyvää joulua ja onnekasta uutta vuotta 2018!

Designarkiston joulukuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkiston joulukuun uutiskirje on ilmestynyt.

Joulun odotukseen helpotusta tuo Designarkiston Facebook-sivulla avautunut joulukalenteri. Tänä vuonna kalenteriluukkujen takaa paljastuu joululahjavinkkejä ajatuksella "jokaiselle jotakin".

Aikakoneessa juhlistetaan satavuotiaan Suomen menestyksekästä muotoiluhistoriaa.

Elkassa vietetään perinteistä Arkistojen päivää lauantaina 9.11.2019 klo 10 -14. Tervetuloa kaikki mukaan! Lue lisää päivän ohjelmasta.

Ainutlaatuinen yhteisnäyttely on koonnut suomalaisen graafisen suunnittelun kansainvälisesti menestyneiden huippunimien suunnittelutyöt yhteen.

Aikakoneessa voi käydä ihastelemassa koululaisten suunnittelemia pelihahmoja.

Elkan Aikakoneessa pääsee nyt katsomaan tulevaisuuteen ja siisrtymään sata vuotta eteenpäin.

Graafinen suunnittelija Erkki Kangas on luovuttanut Designarkistoon aineistojaan, jotka sisältävät mm. asiakkaille suunniteltuja ilmoituksia, julisteita sekä esitteitä ja tuoteluetteloita.

Sisustusarkkitehti Peter von Knorringin uraan voi nyt tutustua Designarkiston sivuilla.

Designarkiston syyskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkiston muotoilukasvatustyöpajoissa vieraili Mikkeli Art & Design Weekin aikana kaiken kaikkiaan lähes kaksisataa koululaista ja opiskelijaa.

Lähes 130 mikkeliläistä koululaista ja opiskelijaa vieraili Designarkiston pelihahmotyöpajoissa, jotka pidettiin Elkan tiloissa 19. - 20.9.2019.

Designarkiston syyskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Elkan aulatilassa on avautunut Designarkiston Pienoismallit ja protot -näyttely. Tervetuloa tutustumaan!

Designarkistoon on saapunut alkusyksyn aikana täydennystä. Teolliset muotoilijat Jukka Vaajakallio ja Ulla-Kirsti Junttila ovat luovuttaneet uusia aineistoja, ja myös graafinen suunnittelija Kari Piippo on täydentänyt arkistoaan näyttelyaineistoilla.

Sisustusarkkitehti, huonekalusuunnittelija Ahti Taskinen on luovuttanut Designarkistoon suunnittelemiaan huonekaluja. Ahti Taskinen on suunnitellut huonekaluja muun muassa Askolle, Iskulle, Myrskylä Oy:lle ja Niemen tehtaille.

Elkan aulassa on avautunut Suomalainen muoto 100 vuotta -näyttely, joka juhlistaa satavuotiaan Suomen menestyksekästä muotoiluhistoriaa.

Designarkistoon on luovutettu huonekalutehdas Muurame Oy:n aineistoja. Suomalaisten koteja yli 90 vuotta kalustanut Muurame tunnetaan erityisesti Pirkko Stenrosin suunnittelemista huonekaluista.

Designarkiston syyskuun muotoilukasvatustyöpajat ovat saaneet jälleen innostuneen vastaanoton. Kaikki työpajat on nyt varattu, mutta ilmoitautumisia peruutuspaikoille otetaan vielä vastaan.

Designarkisto järjestää mikkeliläisille koululaisille pelihahmosuunnittelun työpajoja 19. – 20.9.2019. Työpajat on nyt varattu täyteen. Ilmoittautumisia otetaan vielä peruutuspaikoille.

Designarkistosta löytyy myös paljon lapsille suunniteltuja tuotteita. Niitä on nyt esillä Elkan Aikakoneessa.

Aikakoneessa voi käydä ihailemassa muotisuunnittelija Kirsti Maunulan vaatesuunnitelmia.

Designarkisto tarjoaa jo neljättä kertaa muotoilukasvatuksen työpajoja mikkeliläisille koululaisille ja opiskelijoille osana Mikkeli Art & Design Weekiä. Oppilaat ja heidän opettajansa kutsutaan muotoilija Elisa Savolaisen johdolla tutustumaan Designarkiston muotoiluaineistoihin ja kokeilemaan muotoilijoiden työmenetelmiä.

Designarkiston uudistunut kesäkuun uutiskirje on nyt ilmestynyt. Muista, että tilaamalla uutiskirjeen suoraan sähköpostiisi pysyt ajan tasalla Designarkiston ajankohtaisista asioista.

Designarkiston kesäkuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkisto on saanut uutta mielenkiintoista aineistoa, kun suomalaisen mainosmaailman moniosaaja, mainonnan suunnittelija, graafinen muotoilija ja brand designer Pentti Pilve luovutti aineistojaan Designarkistoon.

Palkittu graafinen muotoilija Pekka Loiri on luovuttanut julisteitaan Designarkistolle.

Designarkisto järjestää mikkeliläisille koululaisille pelihahmosuunnittelutyöpajoja syyskuussa 2019 osana Mikkeli Art & Design Weekendiä.

Elkassa on avoimet ovet perjantaina 9.6.2017 klo 9.00 - 15.00.

Teolliset muotoilijat Heikki Kiiski ja Jorma Pitkonen suunnittelivat vuonna 1970 Taideteollisen oppilaitoksen lopputyönään katastrofiauton. Katastrofiautoa oli tarkoitus käyttää kaikkein vaativimmissa onnettomuustilanteissa.

Graafinen suunnittelija Esa Ojala luovutti viime viikolla aineistojaan Designarkistoon. Ojala on työskennellyt hyvin laaja-alaisesti yritys-, tuote-, julkaisu-, juliste- sekä näyttelygrafiikan alueilla vastuullisena suunnittelijana ja suunnittelujohtajana.

Elkan aulassa on avautunut kesänäyttely.

Aikakoneessa voi nyt käydä katsomassa ihania lasiesineiden piirustuksia 1920 - 1930 -luvuilta.

Elkan ja Designarkiston vuoden 2018 toimintakertomus on valmistunut.

Elka ja Designarkisto ovat mukana järjestämässä mikkeliläisille toisen asteen opiskelijoille suunnattua projektiviikkoa 3. - 7. huhtikuuta. Viikon aikana arkistossa vierailee yhteensä lähes sata opiskelijaa, jotka pääsevät tutustumaan mm. Designarkiston aineistoihin ja muotoilijan työhön.

Designarkistoon on luovutettu lisää muotitaitelija Kirsti Maunulan suunnittelemia vaatteita.

Uusi Elkan Eemeli-verkkolehti on ilmestynyt. Lehden teemana on sotateollisuus.

Aikakoneessa nyt Eero Miettisen Sisu kuorma-autoluonnoksia.

Lahden MM-kisahuuman innoittamana Aikakoneessa nostetaan esiin todellinen hiihtolatujen suomalainen menestystarina.

Designarkiston uudessa esitteessä kerrotaan aineistojen luovuttamisesta Designarkistoon.

Designarkisto sai viime viikolla täydennystä, kun muotitaiteilija Kirsti Maunulan aineistot luovutettiin arkistoon.

Esa Ojala on monipuolinen suunnittelija, joka tunnetaan erityisesti yritysgraafikkona ja julistesuunnittelijana.

Elkan aulassa on nyt avautunut näyttely, joka on läpileikkaus huonekalusuunnittelija Timo Saarnion urasta.

Designarkiston maaliskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Palkitun huonekalusuunnittelijan Timo Saarnion menestyksekkääseen uraan voi nyt tutustua Designarkiston sivuilla.

Designarkistossa avoinna olleeseen muotoilualan korkeakouluharjoittelijan tehtävään on valittu palvelumuotoilijaopiskelija (YAMK) Sari Sihvo.

Aikakoneesta löytyy nyt muotoilutoimisto Ergonomiadesign Oy:n 1970-luvulla suunnittelemien pannujen ja kattiloiden piirustuksia.

Designarkistossa on haettavissa 3 – 4 kuukauden mittainen määräaikainen korkeakouluharjoittelijan työsuhde. Harjoittelijaksi haetaan ensisijaisesti muotoilualan yliopisto- tai ammattikorkeakouluopiskelijaa.

Designarkisto toivottaa kaikille oikein hyvää joulua ja onnekasta vuotta 2017! Designarkiston ja Elkan asiakaspalvelu sekä tutkijasali palvelevat normaaliin tapaan myös joulun ja uuden vuoden välisinä arkipäivinä klo 8–16. Tervetuloa siis myös silloin tutkimaan muotoiluaineistoja.

Elkan aulassa on esillä muotitaitelija, pukusuunnittelija Kirsti Maunulan suunnittelutöitä esittelevä näyttely. Näyttely on avoinna huhtikuun loppuun saakka Elkan aukioloaikoina arkisin klo 8.00 - 16.00.

Designarkiston kotisivujen Muotoilutarinat-osiossa muotoilijat pääsevät itse kertomaan tarinoita suunnittelemiensa tuotteiden taustalta. Nyt siellä on jälleen uutta ja mielenkiintoista luettavaa, kun teollinen muotoilija Ulla-Kirsti Junttila kertoo mm. kaupunkiympäristön suunnittelusta.

Designarkisto kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille hyvää joulua ja onnellista vuotta 2019!

Designarkiston jokavuotinen joulukalenteri on jälleen Facebookissa. Tänä vuonna kalenterin luukuista paljastuu joululahjaideoita.

Designarkiston joulukuun uutiskirje on ilmestynyt.

Aikakoneesta löytyy nyt Pentti Leskisen suunnittelmia ja valmistamia hopeakoruja.