Designarkiston 10-vuotisjuhlanäyttely, Designarkiston monet muodot, on nyt avautunut Suomen Elinkei-noelämän Keskusarkistossa.

Designarkisto järjestää syyskuussa mikkeliläisille koululaisille jo perinteeksi muodostuneen muotoilukasvatusviikon, joka toteutetaan tänä vuonna muotoilusuunnistuksena. Kaikki työpajat on nyt varattu täyteen, mutta ilmoittautumisia otetaan vielä peruutuspaikoille.

Elkan ja Designarkiston tutkijasali avautuu rajoitetusti torstaista 14.5.2020 alkaen. Käynnistä on kuitenkin aina ilmoitettava etukäteen, jotta palvelu voidaan toteuttaa turvallisesti ja nykyisten kokoontumisrajoitusten mukaisesti.

Muotitaiteilija ja pukusuunnittelija Kirsti Maunulan arkisto sai täydennystä.

Auvo Taivalvuon luoma satuhahmo, erilainen muurahaistyöttö Caru, seikkailee Aikakoneessa.

Designarkiston kesäkuun uutiskirje on ilmestynyt.

Elkan ja Designarkiston fyysiset asiakaspalvelut ovat Suomen hallituksen suosituksesta kiinni 13.5.2020 saakka. Siihen asti kaikki asiakaspalvelut pyritään hoitamaan digitaalisesti. Kysy lisätietoa asiakaspalvelusta 044 321 3420 tai e-posti(at)elka.fi.

Aikakoneessa voi nyt katsella Kirsti Maunulan suunnittelemia teatteripukuja.

Designarkiston kotisivuilta löytyviä muotoilutehtäviä voi hyödyntää myös muotoilun etäopetuksessa. Muotoilutehtävät tutustuttavat oppilaat muotoilijoiden työhön, muotoilun alalla käytettyihin työkaluihin ja suunnitteluprosessiin.

Elka on suljettuna perjantaina 8.6.2018 henkilökunnan virkistyspäivän vuoksi.
Designarkiston maaliskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Tutustu muotitaiteilija ja pukusuunnittelija Kirsti Maunulan uraan Designarkiston sivuilla.

Sisustusarkkitehti, huonekalusuunnittelija Simo Heikkilä on luovuttanut Designarkistoon piirustuksiaan sekä lehtileikekokoelman.

Designarkistoon tuli tällä viikolla täydennystä, kun turkulaisen teollisen muotoilijan Kai Salon aineistot luovutettiin arkistoon.

Elkan ja Designarkiston fyysiset asiakaspalvelut ovat Suomen hallituksen suosituksesta kiinni 13.4. saakka. Siihen saakka kaikki asiakaspalvelut pyritään hoitamaan digitaalisesti. Kysy lisätietoa asiakaspalvelusta 044 321 3420 tai e-posti(at)elka.fi.

Mikkelin Kalevankankaan koulun seitsemäsluokkalaisten kuvataiteen ryhmä testasi historian ensimmäistä Designarkiston muotoilusuunnistusta.

Muotoilutarinoihin on lisätty Ahti Taskisen suunnitteleman Easy-vuodetuolin tarina.

Kalustesuunnittelija Timo Saarnio on luovuttanut lisää suunnittelemiaan tuoleja Designarkistoon.

Korumuotoilija Inni Pärnänen on luovuttanut Designarkistoon mm. hänen töihinsä liittyviä lehtiartikkeleita ja näyttelymateriaalia.

Designarkiston kotisivuilla voi nyt tutustua muotoilutoimisto Bestform Oy:hyn ja sen perustajan, teollisen muotoilijan Markku Lehtisen uraan ja keskeisimpiin töihin.

Muotoilutarinoihin on nyt lisätty teollisen muotoilijan Kai Salon tarinoita.

Designarkiston maaliskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkisto järjesti syyskuussa 2019 pelihahmotyöpajoja mikkeliläisille koululaisille ja opiskelijoille. Nyt näitä koululaisten työpajoissa luomia hahmoja voi tulla ihailemaan Elkan aulassa avautuneeseen näyttelyyn arkisin klo 8.00 – 16.00.

Aikakoneessa voi tutustua teollisen muotoilijan Ulla-Kirsti Junttilan uraan kaupunkiympäristön suunnittelun parissa.

Designarkisto kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille rauhallista joulua ja onnekasta vuotta 2020! Designarkiston ja Elkan asiakaspalvelu on suljettu viikolla 52 eli 23. - 27.12. Viikosta 1 alkaen palvelemme jälleen normaaliin tapaan arkipäivisin klo 8–16.

Elkan aulassa on avautunut Ulla-Kirsti Junttila – Kädenjälki kadunkalusteissa -näyttely, joka on läpileikkaus Junttilan muotoilijan urasta. Näyttely on avoinna yleisölle maaliskuun loppuun saakka Elkan aukioloaikoina arkisin klo 8.00 – 16.00.

Designarkiston joulukuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkisto kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille oikein hyvää joulua ja onnekasta uutta vuotta 2018!

Joulun odotukseen helpotusta tuo Designarkiston Facebook-sivulla avautunut joulukalenteri. Tänä vuonna kalenteriluukkujen takaa paljastuu joululahjavinkkejä ajatuksella "jokaiselle jotakin".

Designarkiston joulukuun uutiskirje on ilmestynyt.

Elkassa vietetään perinteistä Arkistojen päivää lauantaina 9.11.2019 klo 10 -14. Tervetuloa kaikki mukaan! Lue lisää päivän ohjelmasta.

Aikakoneessa juhlistetaan satavuotiaan Suomen menestyksekästä muotoiluhistoriaa.

Aikakoneessa voi käydä ihastelemassa koululaisten suunnittelemia pelihahmoja.

Ainutlaatuinen yhteisnäyttely on koonnut suomalaisen graafisen suunnittelun kansainvälisesti menestyneiden huippunimien suunnittelutyöt yhteen.

Graafinen suunnittelija Erkki Kangas on luovuttanut Designarkistoon aineistojaan, jotka sisältävät mm. asiakkaille suunniteltuja ilmoituksia, julisteita sekä esitteitä ja tuoteluetteloita.

Elkan Aikakoneessa pääsee nyt katsomaan tulevaisuuteen ja siisrtymään sata vuotta eteenpäin.

Designarkiston syyskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Sisustusarkkitehti Peter von Knorringin uraan voi nyt tutustua Designarkiston sivuilla.

Lähes 130 mikkeliläistä koululaista ja opiskelijaa vieraili Designarkiston pelihahmotyöpajoissa, jotka pidettiin Elkan tiloissa 19. - 20.9.2019.

Designarkiston muotoilukasvatustyöpajoissa vieraili Mikkeli Art & Design Weekin aikana kaiken kaikkiaan lähes kaksisataa koululaista ja opiskelijaa.

Elkan aulatilassa on avautunut Designarkiston Pienoismallit ja protot -näyttely. Tervetuloa tutustumaan!

Designarkiston syyskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Sisustusarkkitehti, huonekalusuunnittelija Ahti Taskinen on luovuttanut Designarkistoon suunnittelemiaan huonekaluja. Ahti Taskinen on suunnitellut huonekaluja muun muassa Askolle, Iskulle, Myrskylä Oy:lle ja Niemen tehtaille.

Designarkistoon on saapunut alkusyksyn aikana täydennystä. Teolliset muotoilijat Jukka Vaajakallio ja Ulla-Kirsti Junttila ovat luovuttaneet uusia aineistoja, ja myös graafinen suunnittelija Kari Piippo on täydentänyt arkistoaan näyttelyaineistoilla.

Designarkistoon on luovutettu huonekalutehdas Muurame Oy:n aineistoja. Suomalaisten koteja yli 90 vuotta kalustanut Muurame tunnetaan erityisesti Pirkko Stenrosin suunnittelemista huonekaluista.

Elkan aulassa on avautunut Suomalainen muoto 100 vuotta -näyttely, joka juhlistaa satavuotiaan Suomen menestyksekästä muotoiluhistoriaa.

Designarkisto järjestää mikkeliläisille koululaisille pelihahmosuunnittelun työpajoja 19. – 20.9.2019. Työpajat on nyt varattu täyteen. Ilmoittautumisia otetaan vielä peruutuspaikoille.

Designarkiston syyskuun muotoilukasvatustyöpajat ovat saaneet jälleen innostuneen vastaanoton. Kaikki työpajat on nyt varattu, mutta ilmoitautumisia peruutuspaikoille otetaan vielä vastaan.

Aikakoneessa voi käydä ihailemassa muotisuunnittelija Kirsti Maunulan vaatesuunnitelmia.

Designarkistosta löytyy myös paljon lapsille suunniteltuja tuotteita. Niitä on nyt esillä Elkan Aikakoneessa.

Designarkiston uudistunut kesäkuun uutiskirje on nyt ilmestynyt. Muista, että tilaamalla uutiskirjeen suoraan sähköpostiisi pysyt ajan tasalla Designarkiston ajankohtaisista asioista.

Designarkisto tarjoaa jo neljättä kertaa muotoilukasvatuksen työpajoja mikkeliläisille koululaisille ja opiskelijoille osana Mikkeli Art & Design Weekiä. Oppilaat ja heidän opettajansa kutsutaan muotoilija Elisa Savolaisen johdolla tutustumaan Designarkiston muotoiluaineistoihin ja kokeilemaan muotoilijoiden työmenetelmiä.

Designarkisto on saanut uutta mielenkiintoista aineistoa, kun suomalaisen mainosmaailman moniosaaja, mainonnan suunnittelija, graafinen muotoilija ja brand designer Pentti Pilve luovutti aineistojaan Designarkistoon.

Designarkiston kesäkuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkisto järjestää mikkeliläisille koululaisille pelihahmosuunnittelutyöpajoja syyskuussa 2019 osana Mikkeli Art & Design Weekendiä.

Palkittu graafinen muotoilija Pekka Loiri on luovuttanut julisteitaan Designarkistolle.

Teolliset muotoilijat Heikki Kiiski ja Jorma Pitkonen suunnittelivat vuonna 1970 Taideteollisen oppilaitoksen lopputyönään katastrofiauton. Katastrofiautoa oli tarkoitus käyttää kaikkein vaativimmissa onnettomuustilanteissa.

Elkassa on avoimet ovet perjantaina 9.6.2017 klo 9.00 - 15.00.

Elkan aulassa on avautunut kesänäyttely.

Graafinen suunnittelija Esa Ojala luovutti viime viikolla aineistojaan Designarkistoon. Ojala on työskennellyt hyvin laaja-alaisesti yritys-, tuote-, julkaisu-, juliste- sekä näyttelygrafiikan alueilla vastuullisena suunnittelijana ja suunnittelujohtajana.

Elkan ja Designarkiston vuoden 2018 toimintakertomus on valmistunut.

Aikakoneessa voi nyt käydä katsomassa ihania lasiesineiden piirustuksia 1920 - 1930 -luvuilta.

Designarkistoon on luovutettu lisää muotitaitelija Kirsti Maunulan suunnittelemia vaatteita.

Elka ja Designarkisto ovat mukana järjestämässä mikkeliläisille toisen asteen opiskelijoille suunnattua projektiviikkoa 3. - 7. huhtikuuta. Viikon aikana arkistossa vierailee yhteensä lähes sata opiskelijaa, jotka pääsevät tutustumaan mm. Designarkiston aineistoihin ja muotoilijan työhön.

Aikakoneessa nyt Eero Miettisen Sisu kuorma-autoluonnoksia.

Uusi Elkan Eemeli-verkkolehti on ilmestynyt. Lehden teemana on sotateollisuus.

Designarkiston uudessa esitteessä kerrotaan aineistojen luovuttamisesta Designarkistoon.

Lahden MM-kisahuuman innoittamana Aikakoneessa nostetaan esiin todellinen hiihtolatujen suomalainen menestystarina.

Esa Ojala on monipuolinen suunnittelija, joka tunnetaan erityisesti yritysgraafikkona ja julistesuunnittelijana.

Designarkisto sai viime viikolla täydennystä, kun muotitaiteilija Kirsti Maunulan aineistot luovutettiin arkistoon.

Designarkiston maaliskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Elkan aulassa on nyt avautunut näyttely, joka on läpileikkaus huonekalusuunnittelija Timo Saarnion urasta.

Designarkistossa avoinna olleeseen muotoilualan korkeakouluharjoittelijan tehtävään on valittu palvelumuotoilijaopiskelija (YAMK) Sari Sihvo.

Palkitun huonekalusuunnittelijan Timo Saarnion menestyksekkääseen uraan voi nyt tutustua Designarkiston sivuilla.

Designarkistossa on haettavissa 3 – 4 kuukauden mittainen määräaikainen korkeakouluharjoittelijan työsuhde. Harjoittelijaksi haetaan ensisijaisesti muotoilualan yliopisto- tai ammattikorkeakouluopiskelijaa.

Aikakoneesta löytyy nyt muotoilutoimisto Ergonomiadesign Oy:n 1970-luvulla suunnittelemien pannujen ja kattiloiden piirustuksia.

Elkan aulassa on esillä muotitaitelija, pukusuunnittelija Kirsti Maunulan suunnittelutöitä esittelevä näyttely. Näyttely on avoinna huhtikuun loppuun saakka Elkan aukioloaikoina arkisin klo 8.00 - 16.00.

Designarkisto toivottaa kaikille oikein hyvää joulua ja onnekasta vuotta 2017! Designarkiston ja Elkan asiakaspalvelu sekä tutkijasali palvelevat normaaliin tapaan myös joulun ja uuden vuoden välisinä arkipäivinä klo 8–16. Tervetuloa siis myös silloin tutkimaan muotoiluaineistoja.

Designarkisto kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille hyvää joulua ja onnellista vuotta 2019!

Designarkiston kotisivujen Muotoilutarinat-osiossa muotoilijat pääsevät itse kertomaan tarinoita suunnittelemiensa tuotteiden taustalta. Nyt siellä on jälleen uutta ja mielenkiintoista luettavaa, kun teollinen muotoilija Ulla-Kirsti Junttila kertoo mm. kaupunkiympäristön suunnittelusta.

Designarkiston joulukuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkiston jokavuotinen joulukalenteri on jälleen Facebookissa. Tänä vuonna kalenterin luukuista paljastuu joululahjaideoita.

Käy lukemassa Designarkiston uusi mielenkiintoinen muotoilutarina. Tarina kertoo teollisen muotoilun opiskelijoiden Touko Korhosen ja Simo Puintilan osallistumisesta Habitare-huonekalusuunnittelukilpailuun vuonna 1999.

Aikakoneesta löytyy nyt Pentti Leskisen suunnittelmia ja valmistamia hopeakoruja.

Aikakoneessa voi nyt ihailla viiden palkitun graafikon julisteita.

Arkistojen päivänä Designarkiston osastolla esitellään kantaaottavia julisteita ja koetaan tuolimaniaa.

Elkassa vietetään jälleen perinteistä Arkistojen päivää lauantaina 10.11.2018 klo 10 - 14. Ohjelmassa on mm. luentoja Graanin alueen historiasta, arkistokierroksia, erilaisia työpajoja sekä kahvia ja pullaa. Lämpimästi tervetuloa!

Designarkiston kokoelma on täydentynyt sisustusarkkitehti Peter von Knorrigin arkistolla.

Designarkiston syyskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Perinteistä Arkistojen päivää vietetään Elkassa lauantaina 12.11.2016 klo 10 - 15. Ohjelmassa asiakirjanäyttely, videoesityksiä, kahvi- ja pullatarjoilu, jne.

Designarkiston Design is thinking -verkkonäyttely on täydentynyt kahdella kansainvälisesti menestyneellä graafisen suunnittelun huippunimellä. Pekka Loirin, Kari Piipon ja Erkki Ruuhisen lisäksi näyttelyssä on nyt esillä myös Esa Ojalan ja Pentti Pilveen suunnittelutöitä.

Muotoilukasvatuspaketti on päivitetty ja julkaistu.

Designarkistossa vietetään muotoilukasvatusviikkoa ja arkistossa vierailee tämän viikona aikana lähes parisataa koululaista tutustumassa eri muotoilualoihin.

Designarkisto on vastaanottanut kevään ja kesän aikana uusia arkistoja.

Designarkisto on vastaanottanut aineistoja Yrjö Wegeliukselta, Heikki Heimalalta sekä Simo Puintilalta ja Touko Korhoselta.

Uudet verkkosivumme ovat nyt julkaistu. Tervetuloa tutustumaan Designarkistoon! 

Elkan aulatilassa on avautunut Palkitut mainokset -näyttely, joka esittelee Vuoden Huiput -kilpailussa palkittuja mainoksia 1980-luvulta tähän päivään.