Elkan ja Designarkiston fyysiset asiakaspalvelut ovat Suomen hallituksen suosituksesta kiinni 13.5.2020 saakka. Siihen asti kaikki asiakaspalvelut pyritään hoitamaan digitaalisesti. Kysy lisätietoa asiakaspalvelusta 044 321 3420 tai e-posti(at)elka.fi.

Muotitaiteilija ja pukusuunnittelija Kirsti Maunulan arkisto sai täydennystä.

Designarkiston kotisivuilta löytyviä muotoilutehtäviä voi hyödyntää myös muotoilun etäopetuksessa. Muotoilutehtävät tutustuttavat oppilaat muotoilijoiden työhön, muotoilun alalla käytettyihin työkaluihin ja suunnitteluprosessiin.

Designarkiston kesäkuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkiston maaliskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Aikakoneessa voi nyt katsella Kirsti Maunulan suunnittelemia teatteripukuja.

Sisustusarkkitehti, huonekalusuunnittelija Simo Heikkilä on luovuttanut Designarkistoon piirustuksiaan sekä lehtileikekokoelman.

Elka on suljettuna perjantaina 8.6.2018 henkilökunnan virkistyspäivän vuoksi.
Elkan ja Designarkiston fyysiset asiakaspalvelut ovat Suomen hallituksen suosituksesta kiinni 13.4. saakka. Siihen saakka kaikki asiakaspalvelut pyritään hoitamaan digitaalisesti. Kysy lisätietoa asiakaspalvelusta 044 321 3420 tai e-posti(at)elka.fi.

Tutustu muotitaiteilija ja pukusuunnittelija Kirsti Maunulan uraan Designarkiston sivuilla.

Muotoilutarinoihin on lisätty Ahti Taskisen suunnitteleman Easy-vuodetuolin tarina.

Designarkistoon tuli tällä viikolla täydennystä, kun turkulaisen teollisen muotoilijan Kai Salon aineistot luovutettiin arkistoon.

Korumuotoilija Inni Pärnänen on luovuttanut Designarkistoon mm. hänen töihinsä liittyviä lehtiartikkeleita ja näyttelymateriaalia.

Mikkelin Kalevankankaan koulun seitsemäsluokkalaisten kuvataiteen ryhmä testasi historian ensimmäistä Designarkiston muotoilusuunnistusta.

Muotoilutarinoihin on nyt lisätty teollisen muotoilijan Kai Salon tarinoita.

Kalustesuunnittelija Timo Saarnio on luovuttanut lisää suunnittelemiaan tuoleja Designarkistoon.

Designarkisto järjesti syyskuussa 2019 pelihahmotyöpajoja mikkeliläisille koululaisille ja opiskelijoille. Nyt näitä koululaisten työpajoissa luomia hahmoja voi tulla ihailemaan Elkan aulassa avautuneeseen näyttelyyn arkisin klo 8.00 – 16.00.

Designarkiston kotisivuilla voi nyt tutustua muotoilutoimisto Bestform Oy:hyn ja sen perustajan, teollisen muotoilijan Markku Lehtisen uraan ja keskeisimpiin töihin.

Designarkisto kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille rauhallista joulua ja onnekasta vuotta 2020! Designarkiston ja Elkan asiakaspalvelu on suljettu viikolla 52 eli 23. - 27.12. Viikosta 1 alkaen palvelemme jälleen normaaliin tapaan arkipäivisin klo 8–16.

Designarkiston maaliskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkiston joulukuun uutiskirje on ilmestynyt.

Aikakoneessa voi tutustua teollisen muotoilijan Ulla-Kirsti Junttilan uraan kaupunkiympäristön suunnittelun parissa.

Joulun odotukseen helpotusta tuo Designarkiston Facebook-sivulla avautunut joulukalenteri. Tänä vuonna kalenteriluukkujen takaa paljastuu joululahjavinkkejä ajatuksella "jokaiselle jotakin".

Elkan aulassa on avautunut Ulla-Kirsti Junttila – Kädenjälki kadunkalusteissa -näyttely, joka on läpileikkaus Junttilan muotoilijan urasta. Näyttely on avoinna yleisölle maaliskuun loppuun saakka Elkan aukioloaikoina arkisin klo 8.00 – 16.00.

Elkassa vietetään perinteistä Arkistojen päivää lauantaina 9.11.2019 klo 10 -14. Tervetuloa kaikki mukaan! Lue lisää päivän ohjelmasta.

Designarkisto kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille oikein hyvää joulua ja onnekasta uutta vuotta 2018!

Aikakoneessa voi käydä ihastelemassa koululaisten suunnittelemia pelihahmoja.

Designarkiston joulukuun uutiskirje on ilmestynyt.

Graafinen suunnittelija Erkki Kangas on luovuttanut Designarkistoon aineistojaan, jotka sisältävät mm. asiakkaille suunniteltuja ilmoituksia, julisteita sekä esitteitä ja tuoteluetteloita.

Aikakoneessa juhlistetaan satavuotiaan Suomen menestyksekästä muotoiluhistoriaa.

Designarkiston syyskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Ainutlaatuinen yhteisnäyttely on koonnut suomalaisen graafisen suunnittelun kansainvälisesti menestyneiden huippunimien suunnittelutyöt yhteen.

Lähes 130 mikkeliläistä koululaista ja opiskelijaa vieraili Designarkiston pelihahmotyöpajoissa, jotka pidettiin Elkan tiloissa 19. - 20.9.2019.

Elkan Aikakoneessa pääsee nyt katsomaan tulevaisuuteen ja siisrtymään sata vuotta eteenpäin.

Elkan aulatilassa on avautunut Designarkiston Pienoismallit ja protot -näyttely. Tervetuloa tutustumaan!

Sisustusarkkitehti Peter von Knorringin uraan voi nyt tutustua Designarkiston sivuilla.

Sisustusarkkitehti, huonekalusuunnittelija Ahti Taskinen on luovuttanut Designarkistoon suunnittelemiaan huonekaluja. Ahti Taskinen on suunnitellut huonekaluja muun muassa Askolle, Iskulle, Myrskylä Oy:lle ja Niemen tehtaille.

Designarkiston muotoilukasvatustyöpajoissa vieraili Mikkeli Art & Design Weekin aikana kaiken kaikkiaan lähes kaksisataa koululaista ja opiskelijaa.

Designarkistoon on luovutettu huonekalutehdas Muurame Oy:n aineistoja. Suomalaisten koteja yli 90 vuotta kalustanut Muurame tunnetaan erityisesti Pirkko Stenrosin suunnittelemista huonekaluista.

Designarkiston syyskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkisto järjestää mikkeliläisille koululaisille pelihahmosuunnittelun työpajoja 19. – 20.9.2019. Työpajat on nyt varattu täyteen. Ilmoittautumisia otetaan vielä peruutuspaikoille.

Designarkistoon on saapunut alkusyksyn aikana täydennystä. Teolliset muotoilijat Jukka Vaajakallio ja Ulla-Kirsti Junttila ovat luovuttaneet uusia aineistoja, ja myös graafinen suunnittelija Kari Piippo on täydentänyt arkistoaan näyttelyaineistoilla.

Aikakoneessa voi käydä ihailemassa muotisuunnittelija Kirsti Maunulan vaatesuunnitelmia.

Elkan aulassa on avautunut Suomalainen muoto 100 vuotta -näyttely, joka juhlistaa satavuotiaan Suomen menestyksekästä muotoiluhistoriaa.

Designarkiston uudistunut kesäkuun uutiskirje on nyt ilmestynyt. Muista, että tilaamalla uutiskirjeen suoraan sähköpostiisi pysyt ajan tasalla Designarkiston ajankohtaisista asioista.

Designarkiston syyskuun muotoilukasvatustyöpajat ovat saaneet jälleen innostuneen vastaanoton. Kaikki työpajat on nyt varattu, mutta ilmoitautumisia peruutuspaikoille otetaan vielä vastaan.

Designarkisto on saanut uutta mielenkiintoista aineistoa, kun suomalaisen mainosmaailman moniosaaja, mainonnan suunnittelija, graafinen muotoilija ja brand designer Pentti Pilve luovutti aineistojaan Designarkistoon.

Designarkistosta löytyy myös paljon lapsille suunniteltuja tuotteita. Niitä on nyt esillä Elkan Aikakoneessa.

Designarkisto järjestää mikkeliläisille koululaisille pelihahmosuunnittelutyöpajoja syyskuussa 2019 osana Mikkeli Art & Design Weekendiä.

Designarkisto tarjoaa jo neljättä kertaa muotoilukasvatuksen työpajoja mikkeliläisille koululaisille ja opiskelijoille osana Mikkeli Art & Design Weekiä. Oppilaat ja heidän opettajansa kutsutaan muotoilija Elisa Savolaisen johdolla tutustumaan Designarkiston muotoiluaineistoihin ja kokeilemaan muotoilijoiden työmenetelmiä.

Teolliset muotoilijat Heikki Kiiski ja Jorma Pitkonen suunnittelivat vuonna 1970 Taideteollisen oppilaitoksen lopputyönään katastrofiauton. Katastrofiautoa oli tarkoitus käyttää kaikkein vaativimmissa onnettomuustilanteissa.

Designarkiston kesäkuun uutiskirje on ilmestynyt.

Elkan aulassa on avautunut kesänäyttely.

Palkittu graafinen muotoilija Pekka Loiri on luovuttanut julisteitaan Designarkistolle.

Elkan ja Designarkiston vuoden 2018 toimintakertomus on valmistunut.

Elkassa on avoimet ovet perjantaina 9.6.2017 klo 9.00 - 15.00.

Designarkistoon on luovutettu lisää muotitaitelija Kirsti Maunulan suunnittelemia vaatteita.

Graafinen suunnittelija Esa Ojala luovutti viime viikolla aineistojaan Designarkistoon. Ojala on työskennellyt hyvin laaja-alaisesti yritys-, tuote-, julkaisu-, juliste- sekä näyttelygrafiikan alueilla vastuullisena suunnittelijana ja suunnittelujohtajana.

Aikakoneessa nyt Eero Miettisen Sisu kuorma-autoluonnoksia.

Aikakoneessa voi nyt käydä katsomassa ihania lasiesineiden piirustuksia 1920 - 1930 -luvuilta.

Designarkiston uudessa esitteessä kerrotaan aineistojen luovuttamisesta Designarkistoon.

Elka ja Designarkisto ovat mukana järjestämässä mikkeliläisille toisen asteen opiskelijoille suunnattua projektiviikkoa 3. - 7. huhtikuuta. Viikon aikana arkistossa vierailee yhteensä lähes sata opiskelijaa, jotka pääsevät tutustumaan mm. Designarkiston aineistoihin ja muotoilijan työhön.

Esa Ojala on monipuolinen suunnittelija, joka tunnetaan erityisesti yritysgraafikkona ja julistesuunnittelijana.

Uusi Elkan Eemeli-verkkolehti on ilmestynyt. Lehden teemana on sotateollisuus.

Designarkiston maaliskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Lahden MM-kisahuuman innoittamana Aikakoneessa nostetaan esiin todellinen hiihtolatujen suomalainen menestystarina.

Designarkistossa avoinna olleeseen muotoilualan korkeakouluharjoittelijan tehtävään on valittu palvelumuotoilijaopiskelija (YAMK) Sari Sihvo.

Designarkisto sai viime viikolla täydennystä, kun muotitaiteilija Kirsti Maunulan aineistot luovutettiin arkistoon.

Designarkistossa on haettavissa 3 – 4 kuukauden mittainen määräaikainen korkeakouluharjoittelijan työsuhde. Harjoittelijaksi haetaan ensisijaisesti muotoilualan yliopisto- tai ammattikorkeakouluopiskelijaa.

Elkan aulassa on nyt avautunut näyttely, joka on läpileikkaus huonekalusuunnittelija Timo Saarnion urasta.

Elkan aulassa on esillä muotitaitelija, pukusuunnittelija Kirsti Maunulan suunnittelutöitä esittelevä näyttely. Näyttely on avoinna huhtikuun loppuun saakka Elkan aukioloaikoina arkisin klo 8.00 - 16.00.

Palkitun huonekalusuunnittelijan Timo Saarnion menestyksekkääseen uraan voi nyt tutustua Designarkiston sivuilla.

Designarkisto kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille hyvää joulua ja onnellista vuotta 2019!

Aikakoneesta löytyy nyt muotoilutoimisto Ergonomiadesign Oy:n 1970-luvulla suunnittelemien pannujen ja kattiloiden piirustuksia.

Designarkiston joulukuun uutiskirje on ilmestynyt.

Designarkisto toivottaa kaikille oikein hyvää joulua ja onnekasta vuotta 2017! Designarkiston ja Elkan asiakaspalvelu sekä tutkijasali palvelevat normaaliin tapaan myös joulun ja uuden vuoden välisinä arkipäivinä klo 8–16. Tervetuloa siis myös silloin tutkimaan muotoiluaineistoja.

Käy lukemassa Designarkiston uusi mielenkiintoinen muotoilutarina. Tarina kertoo teollisen muotoilun opiskelijoiden Touko Korhosen ja Simo Puintilan osallistumisesta Habitare-huonekalusuunnittelukilpailuun vuonna 1999.

Designarkiston kotisivujen Muotoilutarinat-osiossa muotoilijat pääsevät itse kertomaan tarinoita suunnittelemiensa tuotteiden taustalta. Nyt siellä on jälleen uutta ja mielenkiintoista luettavaa, kun teollinen muotoilija Ulla-Kirsti Junttila kertoo mm. kaupunkiympäristön suunnittelusta.

Aikakoneessa voi nyt ihailla viiden palkitun graafikon julisteita.

Designarkiston jokavuotinen joulukalenteri on jälleen Facebookissa. Tänä vuonna kalenterin luukuista paljastuu joululahjaideoita.

Elkassa vietetään jälleen perinteistä Arkistojen päivää lauantaina 10.11.2018 klo 10 - 14. Ohjelmassa on mm. luentoja Graanin alueen historiasta, arkistokierroksia, erilaisia työpajoja sekä kahvia ja pullaa. Lämpimästi tervetuloa!

Aikakoneesta löytyy nyt Pentti Leskisen suunnittelmia ja valmistamia hopeakoruja.

Designarkiston syyskuun uutiskirje on ilmestynyt.

Arkistojen päivänä Designarkiston osastolla esitellään kantaaottavia julisteita ja koetaan tuolimaniaa.

Designarkiston Design is thinking -verkkonäyttely on täydentynyt kahdella kansainvälisesti menestyneellä graafisen suunnittelun huippunimellä. Pekka Loirin, Kari Piipon ja Erkki Ruuhisen lisäksi näyttelyssä on nyt esillä myös Esa Ojalan ja Pentti Pilveen suunnittelutöitä.

Designarkiston kokoelma on täydentynyt sisustusarkkitehti Peter von Knorrigin arkistolla.

Designarkistossa vietetään muotoilukasvatusviikkoa ja arkistossa vierailee tämän viikona aikana lähes parisataa koululaista tutustumassa eri muotoilualoihin.

Perinteistä Arkistojen päivää vietetään Elkassa lauantaina 12.11.2016 klo 10 - 15. Ohjelmassa asiakirjanäyttely, videoesityksiä, kahvi- ja pullatarjoilu, jne.

Designarkisto on vastaanottanut aineistoja Yrjö Wegeliukselta, Heikki Heimalalta sekä Simo Puintilalta ja Touko Korhoselta.

Muotoilukasvatuspaketti on päivitetty ja julkaistu.

Elkan aulatilassa on avautunut Palkitut mainokset -näyttely, joka esittelee Vuoden Huiput -kilpailussa palkittuja mainoksia 1980-luvulta tähän päivään.

Designarkisto on vastaanottanut kevään ja kesän aikana uusia arkistoja.

Designarkisto järjestää syyskuussa mikkeliläisille koululaisille jo perinteeksi muodostuneen muotoilukasvatusviikon, joka toteutetaan tänä vuonna muotoilusuunnistuksena. Kaikki työpajat on nyt varattu täyteen, mutta ilmoittautumisia otetaan vielä peruutuspaikoille.

Uudet verkkosivumme ovat nyt julkaistu. Tervetuloa tutustumaan Designarkistoon!