Muotoilukasvatusmateriaali

Designarkiston muotoilukasvatusmateriaali on suunniteltu erityisesti peruskoulujen 3.–9. luokkien opetukseen. Materiaalia voidaan kuitenkin hyödyntää myös muilla luokka-asteilla ja koulun ulkopuolisessa opetuksessa esimerkiksi johdatusluentoina muotoilun eri osa-alueisiin. Muotoilukasvatusmateriaali sopii erityisesti kuvataiteen ja käsityön oppitunneille, mutta se soveltuu käytettäväksi myös yhteiskuntaopin ja äidinkielen tunneilla.

Muotoilukasvatusmateriaali koostuu Open oppaasta, luennoista ja muotoilutehtävistä sekä tulostettavista lisämateriaaleista ja tehtäväpohjista. Open oppaasta löytyvät ohjeet muotoilukasvatusaineiston käyttöön. Kuuteen eri teemaan liittyvät luento-osuudet johdattavat oppilaat valittuun aiheeseen ja muotoilutehtävien avulla päästään käytännön kautta kokeilemaan muotoilutaitoja. Tulostettavat lisämateriaalit ja tehtäväpohjat on tehty muotoilukasvatusaineiston tueksi, ja niitä voidaan hyödyntää muotoilutehtävissä.

Designarkiston muotoilukasvatusmateriaalin suunnittelusta ja toteutuksesta on vastannut taiteen maisteri, muotoilija Tytti Vuorikari. Materiaalin pohjana toimivat Designarkiston ja Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkiston laajat arkistomateriaalit. Otamme mielellämme vastaan palautetta ja ideoita opetusmateriaalin käyttäjiltä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. 

Antoisia muotoilukasvatushetkiä!

Ladattavat materiaalit

Open opas

Muotoilukasvatusmateriaaliin tutustuminen kannattaa aloittaa Open oppaasta. Se toimii apunasi muotoilukasvatusmateriaalin käytössä.

LATAA (pdf) Open opas

 

Luennot ja tehtävät

Kuuteen eri teemaan liittyvät luento-osuudet johdattavat valittuun aiheeseen. Jokaisen luento-osuuden lopussa on muotoilutehtävä, jonka avulla oppilaat pääsevät käytännön kautta kokeilemaan muotoilutaitoja.

LATAA (pdf)Tuotemuotoilu

LATAA (pdf) Korumuotoilu

LATAA (pdf) Kuosisuunnittelu

LATAA (pdf) Logosuunnittelu

LATAA (pdf) Pakkausmuotoilu

LATAA (pdf) Palvelumuotoilu

 

Lisämateriaalit ja tehtäväpohjat

Muotoilukasvatusaineiston tueksi on tehty lisämateriaaleja ja tehtäväpohjia, joita voidaan hyödyntää muotoilutehtäviä tehdessä.

LATAA (pdf) Värikartta

LATAA (pdf) Persoonat

 

LATAA (pdf) Suunnittelupohja

LATAA (pdf) Kuosipohjat

LATAA (pdf) Pakkauspohjat

LATAA (pdf) Palvelupolkupohja

Muotoilukasvatus suunnittelupohja

Esedu palvelumuotoilu 2

Muotoilukasvatus korut

Muotoilukasvatus pakkaukset