Tuomas Antikainen

Tuomas Antikainen valmistui teolliseksi muotoilijaksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1992. Tätä ennen hän oli suorittanut lavastustaiteen opintoja. Valmistumisensa jälkeiset vuodet Antikainen työskenteli freelance-muotoilijana, kunnes perusti 1990-luvun puolivälissä muotoilutoimisto Zurr Oy:n, joka nykyään tunnetaan nimellä Pure Design Oy. Antikainen möi osuutensa yrityksestä vuonna 2010 ja on tämän jälkeen työskennellyt jälleen freelance-muotoilijana.

Uransa aikana Tuomas Antikainen on suunnitellut mm. Idman Oy:lle ulkovalaisimia ja Metso Paperille pituusleikkureita.  Vuosina 1997–2005 Antikainen oli mukana Rocla Oyj:n muotoilutiimissä suunnittelemassa lavansiirtotrukkien tuoteperhettä. Vuonna 2007 Antikainen ja muu tiimi palkittiin Fennia Prize -kunniamaininnalla TP20ac-lavansiirtotrukin suunnittelusta. Teollisen muotoilun ohella Tuomas Antikainen on tehnyt tilasuunnittelua ja sisustuksia mm. museoille sekä muutamia teatterilavastuksia.     

Tuomas Antikaisen Designarkistoon lahjoittama arkisto koostuu pääasiassa esineistä. Katso tästä valokuvia Tuomas Antikaisen arkiston esineistä.

Katso tästä Tuomas Antikaisen arkiston luettelo.

11556 8 8 Rocla

Rocla Bull -aisa, Rocla Oyj

11556 3 8 Idman

Oculus -ulkovalaisin, Idman Oy

11556 5 6 Majapuu Lelumuseo Hevosenkenka

Majapuu, Lelumuseo Hevosenkenkä

11556 6 12 Juna asema Lelumuseo Hevosenkenka

Juna-asema, Lelumuseo Hevosenkenkä