Pentti Pilve

Pentti Pilve aloitti uransa vuonna 1962 Tampereella mainostoimittajana. Opintonsa hän suoritti Helsingin Kauppakorkeakoulussa ja Markkinointi-instituutissa. Tämän jälkeen Pilve työskenteli suunnittelijana mainostoimisto SEKissä vuoteen 1972 asti, jonka jälkeen hän oli mukana perustamassa Creator Oy nimistä mainostoimistoa. Vuosina 2002–2019 Pilve johti omaa brändinohjaukseen erikoistunutta yritystä Brandictor Oy:tä.

Pentti Pilve on suomalaisen mainosmaailman moniosaaja: mainonnan suunnittelija, graafinen muotoilija ja brand designer. Hänen erikoisosaamistaan ovat brändin luominen sekä viestintä. Pilve on uransa aikana ollut mukana luomassa useista suomalaisista brändeistä alojensa globaaleja markkinajohtajia. Pilve on myös palkittu lukuisissa mainosmaailman kilpailuissa. Hän on voittanut urallaan yhteensä yli sata merkittävää palkintoa mainonnan ja graafisen suunnittelun eri osa-alueilta.

Pentti Pilven arkisto sisältää monipuolisesti materiaalia koko hänen työuransa ajalta graafisen suunnittelun, mainonnan suunnittelun ja brändisuunnittelun parissa. Katso tästä Pentti Pilveen arkiston luettelo ja digitoidut aineistot.

Tutustu Pilveen suunnittelutöihin Design is thinking -verkkonäyttelyssä.

 

Pentti Pilve

Pentti Pilve

Värikartta 1998

Värikartta, Nokian paperi (1998)

Alehdet klarinetisti

Klarinetisti, A-lehdet (1986)

Karhu

Karhu-näyttelyn juliste, Lahden historiallinen museo (1993)

Reko

Reko-kengät, Rentto Oy (1988)

Värikartta 1994

Värikartta, Nokian Paperi (1994)

Värikartta 1991

Värikartta, Nokian Paperi (1991)