Pekka Loiri

Pekka Loiria pidetään yhtenä suomalaisen julistetaiteen uranuurtajista, ja hänen työnsä tunnetaan sekä selkeistä linjoistaan että voimakkaista väreistään. Julistesuunnittelun lisäksi Loirin erikoisalaa ovat kirjagrafiikat, yritysten kokonaisvaltaisten graafisten ilmeiden suunnittelu sekä logojen ja yritystunnusten muotoilu.

Loiri opiskeli taidegraafikko Aukusti Tuhkan graafisessa koulussa vuosina 1971—1972. Ennen oman studionsa perustamista hän työskenteli suunnittelijana mainostoimistoissa sekä Art Directorina kustannusliikkeessä. Oman graafisen suunnittelun yrityksensä Studio Pekka Loiri hän perusti vuonna 1983. Loiri on tehnyt myös laajasti alan opetustyötä 1980-luvulta lähtien. Hän on toiminut Mainosgraafikkojen koulun opettajana ja rehtorina vuosina 1983—1997 sekä Taideteollisen korkeakoulun lehtorina vuosina 1983—1997. Lisäksi hän on opettanut taideteollisuusalan korkeakouluissa mm. kaikissa Pohjoismaissa ja Krakovan taideakatemiassa.

Pekka Loiri henkilökuva mv

Pekka Loiri

Lukuisia kotimaisia ja kansainvälisiä palkintoja urallaan voittanut Loiri on osallistunut maailman merkittäviin julistenäyttelyihin, ja hänen julisteitaan on kymmenissä julistekokoelmissa. Loiri on toiminut tuomarina useissa kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Vuodesta 2004 lähtien hän on toiminut Lahden julistebiennalen (nykyisin julistetriennale) presidenttinä.

Pekka Loirin arkisto sisältää hänen suunnittelemiaan julisteita.

Katso tästä Pekka Loirin arkiston luettelo.

Tutustu Loirin suunnittelutöihin Design is thinking -verkkonäyttelyssä.

Loiri julisteet Shigeo Tapsa

Hommage á Shigeo Fukuda & Tapani Aartomaa (2010)

Loiri julisteet Shakes AS YOU

Shakespeare as you like (2008)

Loiri Julisteet Typotools

Typotools - Juliste typografiaseminaarille (2007)

Loiri julisteet SacraFamig

Sacra Famiglia (2016)

Loiri julisteet Dansk

Dansk Plakat Museum (2009)