Linja Design Oy

Linja Design Oy perustettiin Helsinkiin vuonna 1986 turkulaisen muotoilutoimiston Ergonomiadesign Oy:n tytäryhtiöksi. Yksi Linjan ensimmäisistä projekteista oli suunnitella sukellustietokone Suunnolle. Haastavaan, vedenalaiseen toimintaympäristöön kehitetyn laitteen suunnittelu muovasi Linja Designin suuntaa myös tulevaisuudessa, sillä muotoilijat kokivat interaktiivisten laitteiden suunnittelun tarjoavan enemmän haastetta ja jännitystä kuin esimerkiksi huonekalujen ja astioiden muotoilu.

Vuonna 2002 Linja Design Oy:n perustaja ja pääomistaja Eljas Perheentupa valittiin Vuoden teolliseksi muotoilijaksi. Teolliset Muotoilijat TKO ry kiitteli valintaperusteluissa Linja Designia muun muassa käyttöliittymäsuunnittelun ja tuotemuotoilun onnistuneesta yhdistämisestä. Linja kuuluikin ensimmäisten muotoilutoimistojen joukkoon, jotka osoittivat näiden kuuluvan yhteen. Linjan osaaminen on ollut keskeisenä tekijänä esimerkiksi juuri Suunto Oy:n kaltaisten yritysten profiloitumisessa kansainvälisillä markkinoilla. Vuodesta 2006 lähtien Linja Design on keskittynyt täysivaltaisesti ohjelmistojen suunnitteluun ja muotoiluun perinteisen tuotemuotoilun sijaan ja tarjoaa digitaalisten tuotteiden ja palveluiden suunnittelua konseptoinnista toteutukseen.

Suunnon sukellus- ja rannetietokoneiden lisäksi Linja Design Oy:n arkisto sisältää runsaasti piirustuksia ja valokuva-aineistoja mm. Helkaman kodinkoneista, Lynx-moottorikelkoista ja Raha-automaattiyhdistyksen peliautomaateista.

Katso tästä ja tästä Linja Design Oy:n piirustuksia ja esineitä tästä.

Katos tästä Linja Design Oy:n arkistoluettelo.

www.linja.com

linja logo ed design arkisto 800x800 2

Luonnos Linja Designin logosta. (ED-Design Oy:n arkistosta)

11555 003 2 Suunto

Sukellustietokone, Suunto Oy

11555 018 2 Suunto

Rannetietokone, Suunto Oy (1997)

11555 Lynx NordtrackOy

Lymx-moottorikelkka, Nordtrac Oy

11555 Olutvankkurit mainos Sinebrychoff

Koff olutvankkuri, Sinebrychoff

11555 Helkama ForsteOy

Helkama jääkaappipakastin, Forste Oy

11555 Pajatso RAY

Pajatso, RAY (1994)

Linja Design

Helkama Design concept

11555 000052 021 Linja

Matkailuvaunujen luonnoksia, Matkaaja Oy (1980-90-luku)