Kari Piippo

Suomen kansainvälisesti arvostetuimpiin graafikoihin kuuluva Kari Piippo valmistui Taideteollisesta oppilaitoksesta, graafisen suunnittelun osastolta vuonna 1967. Valmistumisensa jälkeen hän työskenteli kaksi vuotta mainostoimistossa, jonka jälkeen hän on toiminut freelancerina erikoistumisalueenaan kuvitus ja julistesuunnittelu. Oma graafisen muotoilun studio Kari Piippo Oy hänellä on ollut vuodesta 1987 lähtien.

Kari Piippo on suunnitellut lukuisia yritysten ja yhteisöjen graafisia ilmeitä, ja hänen asiakkainaan ovat olleet mm. Lääkelaitos, Ympäristöministeriö, Mikkelin kaupunki, Taiteen keskustoimikunta sekä Mikkelin kaupungin museot. Parhaiten Piippo tunnetaan kuitenkin pelkistetyn iskevistä kulttuurijulisteistaan. Modernin teatterijulisteen Suomeen tuojana hänen merkityksensä on keskeinen.

Suunnittelutyönsä ohella Piippo on opettanut 1980-luvulta lähtien taideteollisen alan oppilaitoksissa sekä Suomessa että ulkomailla. Piippo myös järjestää julistekursseja, luennoi sekä toimii kilpailutuomaristoissa ympäri maailmaa. Hän on ottanut osaa tärkeimpiin kansainvälisiin näyttelyihin 1980 -luvulta alkaen ja pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä eri puolilla maailmaa.

Kotimaassa Piippo on saanut kaikki merkittävimmät taideteollisuusalan palkinnot: Valtion taideteollisuuspalkinnon hän sai vuonna 1988, vuonna 1990 hänet valittiin Vuoden Graafikoksi ja Vuoden Huiput -kilpailussa Piippo palkittiin graafisen taiteen Vuoden Platinahuipulla vuonna 1993. Pro Finlandia -mitali hänelle myönnettiin vuonna 2011. Lisäksi Piipon töitä on palkittu lukuisissa kansainvälisesti merkittävissä julistekilpailuissa. Piippo on maailman johtavien graafisten taiteilijoiden ja suunnittelijoiden järjestön Alliance Graphique Internationalen (AGI) jäsen.

Kari Piipon Designarkistoon lahjoittama aineisto koostuu hänen suunnittelemistaan julisteista. Katso tästä Kari Piipon arkiston luettelo.

Tutustu Piipon suunnittelutöihin Design is thinking -verkkonäyttelyssä.

www.piippo.com/kari

 

Piippo Kari Portrait

Kari Piippo

15 Piippo julisteet piippojulisteet

Piipon näyttelyn juliste. Tilaaja: Maisternja Gallery, Kiev 2004

piippo postimerkit SuomiEU

Suomi ja EU -postimerkki. Tilaaja: Posti Oy, 1995

3 Piippo logot Mikkelinkaupunki

Mikkelin kaupunki. Tilaaja: Mikkelin kaupunki, 2001

4 Piippo logot Tertinkartano

Tertin kartano. Tilaaja: Tertin kartano, 2002

6 piippo kuvitus Hietamies victoria

Laila Hietamies, Viktoria-romaanin kannen kuvitus. Tilaaja: Otava 1997

10 Piippo mielipuolenpäiväkirja

Mielipuolen päiväkirja -juliste. Tilaaja: Mikkelin teatteri, 1993

12 Piippo julisteet pariisi

Pariisi-juliste. Tilaaja: Fête du Graphisme Artevia, Paris 2013