Kaisa Blomstedt

Kaisa Blomstedt, Sisustusarkkitehti SIO (1947 - 2017) oli tunnettu, pitkänlinjan sisustusalan ammattilainen. Hän perusti ensimmäisen sisustussuunnittelutoimistonsa vuonna 1970. Blomstedtin kädenjälki näkyy ympäri Helsinkiä lukuisissa hotelleissa ja ravintoloissa, myymälöissä ja toimistoissa. Hän oli myös kansainvälisesti tunnettu luennoitsija ja kouluttaja. Kaisa Blomstedtin töistä on julkaistu kaksi kirjaa sekä useita lehtihaastatteluita alan lehdissä. Syyskuussa 2012 Habitare-messuilla nähtiin Blomstedtin suunnittelema laaja näyttely, Aikamatka 2012.

Aikamatka 2012 on kattava katsaus suomalaisen muotoilun ja sisustuksen historiaan 1950-luvulta tähän päivään.  Näyttely oli rakennettu vuosikymmeneltä toiselle kulkevaksi, kuuden huoneen jatkumoksi, jossa huoneiden tyylit, esineet, materiaalit ja jopa äänimaailmat muuttuivat vuosikymmenien tyyliä mukaillen.

”Toivon Aikamatka-näyttelyn olevan ennen kaikkea nostalginen kokemus. Näyttely on samalla henkilökohtainen aikamatkani, sillä olen omassa työssäni 1970-luvulta lähtien sisustanut suomalaisia koteja ja seurannut eri vuosikymmenien trendejä. Näyttely on kunnianosoitus niille suunnittelijoille ja valmistajille, jotka ovat luoneet maineemme yhtenä maailman parhaana design-maana”, kuvaili Kaisa Blomstedt näyttelyään.

Kaisa Blomstedtin kokoelma sisältää Aikamatka 2012 - näyttelysuunnitelman. Aineisto on digitaalisessa muodossa.

Katso tästä Kaisa Blomstedtin arkiston luettelo.

 

aikamatka2012 800x800

aikamatka2012 2 800x800