Esa Ojala

Esa Ojala on monipuolinen suunnittelija, joka tunnetaan erityisesti yritysgraafikkona ja julisteiden suunnittelijana. Hän on työskennellyt uransa aikana laaja-alaisesti myös esimerkiksi tuote-, julkaisu- ja näyttelygrafiikan alueilla.

Ojala valmistui graafiseksi suunnittelijaksi Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 1973 ja taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1990. 1970-luvulla Ojala työskenteli graafisena suunnittelijana mm. Marimekolla ja Martelalla. Vuodesta 1983 lähtien hän on ollut osakkaana ja suunnittelujohtajana useissa graafisen suunnittelun toimistoissa. Suunnittelutyönsä ohella Ojala on tehnyt laajasti alan opetustehtäviä, ja hän on ollut mukana kehittämässä graafisen suunnittelun alaa esimerkiksi Grafia ry:n, Graafiset muotoilijat ry:n ja Julisteen ystävät ry:n puheenjohtajana.

Esa Ojala kasvokuva

Esa Ojala

Ojala on moninkertaisesti palkittu graafikko, joka on voittanut uransa aikana lukuisia ammatillisten kilpailujen palkintoja. Hän on pitänyt töistään 10 omaa näyttelyjä sekä Suomessa että ulkomailla ja osallistunut yli 130 yhteisnäyttelyyn ympäri maailmaa. Ojala on toiminut myös tuomaristo- ja asiantuntijatehtävissä useissa Euroopan maissa.

Katso tästä Esa Ojalan arkiston luettelo.

Tutustu Ojalan suunnittelutöihin Design is thinking -verkkonäyttelyssä.

9 4 Ahlstrom

Ahlstromin yritysesitteet. Ahlstrom Oyj, 1995

 

3 1 Multicultural

Multiculture. 6G-ryhmän monikulttuurisuus -julistenäyttely, Finlandia-talo ja Lahden julistemuseo, 2015

Marimekko esitteet

Marimekon tuote-esitteet. Marimekko Oy, 1975—1981

3 2 UPM

UPM Oyj:n yritysilme, 1989

16 1 Kaustinen 1988 2

Kaustinen Folk Music Festival. Kaustisen Kansanmusiikkijuhlat ry:n juliste, 1988

11 3 Helsinki Valoa ja Varjoja 7836

Helsinki-kirja. Jussi Aalto ja Markku Piri, Otava, 1994