Ulla-Kirsti Junttila

Ulla-Kirsti Junttila valmistui teolliseksi muotoilijaksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1978. Jo opiskeluaikanaan hän erikoistui kaupunkiympäristön suunnitteluun ja jatkoi samalla aihealueella valmistuessaan vuonna 1994 taiteen lisensiaatiksi. Junttila onkin ympäristötuotteiden ja kaupunkiympäristön suunnittelun pioneereja ja työskennellyt ympäristösuunnittelun parissa alan kehityksen alusta asti. Hän on ollut yli 30 vuoden aikana mukana lukemattomissa hankkeissa yhteistyössä alan keskeisimpien toimijoiden kanssa.

 

UllaKirsti Junttila

Ulla-Kirsti Junttila

Tallenna

Uransa aikana Junttila on työskennellyt omassa muotoilutoimistossa, tuote- ja ympäristösuunnittelijana Helsingin kaupungin rakennusvirastossa sekä konsulttina Sito Oy:ssä. Hän on kirjoittanut useita kaupunkiympäristön suunnittelua koskevia oppikirjoja ja suunnitellut kaupunkien julkisia alueita, kävelykatuja, aukioita ja toreja. Hän vastannut mm. Helsingin kaupungin rakennusviraston katutaidehankkeista ja suunnitellut useita julkisia ympäristöteoksia. Junttila on ollut mukana myös useissa esteettömyyteen liittyvissä hankkeissa. Suunnittelutyönsä lisäksi Junttila on toiminut tuntiopettajana Taideteollisessa korkeakoulussa sekä Lahden ammattikorkeakoulussa.

Vuonna 1987 Junttilan uraauurtava työ kaupunkiympäristön suunnittelussa palkittiin ensimmäisellä Teolliset muotoilijat ry:n myöntämällä Vuoden teollinen muotoilija -tunnustuspakinnolla.

Katso tästä Ulla-Kirsti Junttilan digitoituja aineistoja.

Katso tästä Ulla-Kirsti Junttilan arkistoluettelo.

Lue lisää Ulla-Kirsti Junttilan suunnittelutöistä Muotoilutarinat-osiosta.

Junttila instrumentarium 1

Seita-silmälasikehys, Instrumentarium Oy (1978)

Tallenna

Junttila betoni kilpalutyö 5

Pysäkkikatos betoni- ja akryylielementeistä, Kilpailutyö Lohja Oy:n järjestämään Petter Forsström -kilpailuun (1981)

Junttila elemento 1

Elemento-ympäristötuotesarjan pienoismalleja, Lemminkäinen Oy (1982)

Junttila pohjoiskalotti 4

Grillikatos/ pergola, Pojoiskalotti Oy (1989)