Kai Salo

 Ennen muotoilijan opintojaan Kai Salo opiskeli hienomekaanikoksi Turun ammattikoulussa ja toimi piirtäjänä turkulaisessa arkkitehtitoimistossa. Hän valmistui teolliseksi muotoilijaksi Taideteollisesta oppilaitoksesta vuonna 1968 ja perusti seuraavana vuonna oman tuotesuunnittelutoimiston Studio Kai Salo.

Salo tuli tunnetuksi Taideteollisen oppilaitoksen lopputyönä suunnittelemallaan Oculus 104 -veneellä. Futuristinen Oculus herätti runsaasti kansainvälistä kiinnostusta, ja siitä tuli 1970-luvun alussa maailmalla venealan kuumin uutinen.

Salo oli monipuolinen muotoilija, joka suunnitteli uransa aikana mm. valaisimia, polkupyöriä, huonekaluja, lasten tuotteita, jalometallituotteita ja erilaisia muovialan tuotteita. Vuosina 1973–1996 hän toimi Solifer-matkailuvaunujen pääsuunnittelijana. Salon tuotteita on ollut esillä lukuisissa kansainvälisissä näyttelyissä. Hän on myös voittanut palkintoja mm. Ruotsissa ja Tanskassa. Muotoilijan työnsä ohella Salo toimi tuotekehityksen ja teollisen muotoilun luennoitsijana Turun ammattikorkeakoulussa.

Kai Salon arkistossa on monipuolisesti erilaisia suunnitteluprojekteja hänen uransa varrelta. Aineistot sisältävät runsaasti piirustuksia, valokuva-aineistoa ja esineistöä.

Katso tästä Kai Salon arkiston luettelo.
Katso tästä Kai Salon digitoituja aineistoja.

Lue lisää Kai Salon suunnittelutöistä Muotoilutarinat-osiosta.

Salo Kai

Kai Salo

Oculus 104

Oculus 104 -matkavene, Oculus Fennica Ltd (1969)

Salo Hj Jousi Oy korukotelosarja

Korukotelosarjan luonnos, Hj. Jousi Oy

Salo Solifer asntuovaunu

Asuntovaunun luonnos, Lohja Caravans Oy

 Sampo tinasarja

Sampo-tinasarja, TinArte Oy (1999)

Wawe pyörä

Wave-polkupyörä, Tunturi Oy (2004)

Thema citycar pieni 3

Thema-cityauto (2005), ei ole ollut tuotannossa