Auvo Taivalvuo

Kuvittaja, kuvataitelija Auvo Taivalvuo työskenteli uransa alkupuolella 1950-luvulla Martti ja Helena Kuusankosken Fauni-nimisessä yrityksessä Järvenpäässä. Taivalvuo piirsi Faunissa suosittuja peikkohahmoja, jotka esiintyivät esimerkiksi sarjakuvissa, lyhytelokuvissa, tekstiileissä ja kirjoissa. Saivatpa peikot oman Peikkopuistonkin.

Taivalvuon ehkä tunnetuin piirroshahmo on osuuspankkien Hippo. Osuuspankit julkaisivat runsaasti erilaista Hippo-materiaalia ja Taivalvuo kuvitti vuosien ajan lasten Hippo-lehteä. Toinen Taivalvuon luoma satuhahmo on muurahaistyttö Caru, joka seikkaili kirjoissa ja omassa tv-sarjassa. Ohjelmaa esitettiin TV 1:n lastenohjelmissa ensimmäisen kerran vuosina 1980–1981. Televisiosarjaan tehtyjä piirroksia on käytetty myös Arabian koristelautassarjan kuvituksena. Lisäksi Taivalvuo on kuvittanut useita Anni Swanin satuja, kuten Vuorenkuninkaan poika, Kesätarina Joulu-ukosta ja Aaltojen salaisuus.

Taivalvuo itse pitää kuvittajan uransa tärkeimpinä töinään Luonnonsuojeluliitolle piirrettyjä sieni- ja kasvijulisteita, säästöpankeille ja vakuutusyhtiöille tehtyjä luontojulisteita sekä eri suuryhtiöille laadittuja kone- ja laitekuvia.

Auvo Taivalvuon arkisto sisältää satoja hänen laatimiaan piirustuksia, joista suurin osa on digitoitu. Digitoituihin piirustuksiin pääset tutustumaan tästä, tästä ja tästä.

Katso tästä Taivalvuon arkiston luettelo.

Auvo Taivalvuo peikot

Fauni-peikot

Hippo lehti 1

Osuuspankin Hippo

Taivalvuo Caru 1

Caru-muurahainen

Taivalvuo sienet

Auvo Taivalvuo säästöpankki päiväperhosia

Säästöpankin juiste

Taivalvuo Korkeasaari peli 2

Korkeasaari-peli