Suomalaisella sisulla omalle puolelle

Tämä on kuvakertomus kahdesta sotilaasta, Ensio Laihosta ja Urpo Niemisestä. Miehet viettivät melkein kaksi kuukautta vihollisen selustassa jouduttuaan juhannuksena v.1944 Syvärillä vihollisen yllättämiksi.

TK-kuvaajien Paavo Kortteisen ja Esko Töyrin kertomus löytyi Sota-arkistoprojektin aineistosta ja oli alunperin tarkoitettu joko Suomen Kuvalehteen tai Hakkapeliitta-lehteen, mutta sitä ei kuitenkaan ilmeisesti julkaistu. Kertomus kokonaisuudessaan ja kuvat alkuperäisine teksteineen löytyvät oheisesta galleriasta.

 

 

 

Lähteet

Elkan kokoelmat, sota-arkistoprojektin valokuvat #T-8361

1 comment for “Suomalaisella sisulla omalle puolelle

  1. Jukka Parkkinen
    8.8.2017 at 14:30

    TK-Paavo Kortteinen oli rintamakirjeenvaihtaja, ei kuvaaja, vaikka reportterit kuvasivatkin kirjoittamisen ohella. Kortteinen oli jatkosodan alkaessa kuopiolaisen Pohjois-Savo-lehden toimittaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *