Hellas ja Leaf

Perinteikkään Hellaksen makeistehtaan juuret ulottuvat vuoteen 1890, jolloin Nuchim Bonsdroff perusti Helsingfors Nya Karamellfabrikin. Hän perusti vuonna 1899 yritykselleen Turkuun sivutoimipisteen, jonka Rudolf Gardberg osti itselleen vuonna 1910 ja nimesin sen uudelleen Hellakseksi. Yritys päätyi vuonna 1931 Heikki Huhtamäen haltuun ja jatkoi toimintaansa nimellä Huhtamäki-Hellas Oy aina vuoteen 1989 asti, jolloin nimeksi vaihdettiin Leaf Oy.

 

 

2 comments for “Hellas ja Leaf

 1. Hannu Roslakka
  10.1.2017 at 20:04

  Moron!
  Löysin turkulaiselta kirpparilta karamellikääreen, jossa on valkoisella pohjalla punainen teksti SUOMEN LIPPU,
  punaisella piirretty kahden männyn reunustama järvimaisema sekä firman nimi OY. Hellas A.B. TURKU. Mäntyjen välissä liehuu salossa Suomen lippu, joka muodostuu kahdesta vaakasuorasta suorakaiteesta, ylhäällä valkoinen ja alhaalla sininen. Käsittääkseni kyseessä on joulukuussa 1917 tehty lippuehdotelma, jonka piti olla käytössä toukokuun loppuun 1918. Sitten sisällissota sotki suunnitelmat. Mistä saan lisätietoja kääreen historiasta? Jos kääreellä on mielenkiintoa, voin lähettää siitä kuvan.
  tervhanski

  • Mervi Latvala
   24.1.2018 at 11:25

   Minulla on hellaksen Karkkilasta klo, kaunis musta-valkoinen, numeroitu 255.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *